П'ять речей, які псують ваш сон

??П'ять речей, які псують ваш сон
Здоровий сон - запорука гарного самопочуття, чудового настрою і продуктивної роботи. Однак, далеко не кожен день нам вдається добре виспатися. Тому так важливо, щоб сну нічого не заважало. Ось фактори, які слід усунути, щоб забезпечити собі міцний сон.

Духота. У задушливому приміщенні виспатися дуже складно. Вважається, що спати треба в прохолодній кімнаті з температурою 15-19 градусів Цельсія.

Погана подушка. Не варто економити на подушці. Інакше на ранок вас чекає біль в шиї і спині. Експерти стверджують, що любителям спати на боці потрібна жорстка подушка, а тим, хто вважає за краще спати на животі або на спині, варто вибрати більш тонку і м'яку подушку.

Гаджети. Більшість людей перед сном не проти погортати стрічку в соцмережах. Однак, експерти наполягають, що це погана звичка. Справа в тому, що блакитне світло, що виходить від планшетів і телефонів, впливає на здатність організму виділяти мелатонін (гормон сну).

Алкоголь перед сном. Хоча після келиха вина заснути простіше, від алкоголю страждає якість сну. Алкогольні напої порушують імпульси мозку і призводять до нерівного сну.

Кофеїн. Мало хто стане пити каву перед сном. Однак, дієтологи стверджують, що навіть кава, випита після обіду, негативно діє на сон. Пити каву слід не менше ніж за 6 годин до того, як ви підете спати.

Джерело ??