20 цікавостей про звичайні речі. Ви цього не знали!

Звичні речі, з якими ми щодня маємо справу, повні сюрпризів. Нам здається, що ми знаємо про них все, але це не так. Тут зібрані самі несподівані факти про предметах повсякденного вжитку.



1. Коробочки з азіатським фастфудом

Можна, звичайно, тренувати спритність пальців, виловлюючи паличками локшину і рис з куточків коробки. А можна розширити коробку, тоді вона стане тарілкою, з якої набагато зручніше.
2. Циліндр на дроті

Це феритовий фільтр, який пригнічує високочастотні перешкоди в електричних ланцюгах. Завдяки їй поліпшується якість цифрового сигналу. До речі, ці фільтри бувають і знімними.
3. Ґудзик на задній частині коміра сорочки

Ця ґудзик потрібна для того, щоб краватка не стирчав з-під коміра. Останнім часом такі сорочки зустрічаються не дуже часто, оскільки мода на вузькі краватки, уміщаються під цю гудзик, давно пройшла. Зараз такі гудзики виконують чисто декоративну функцію.
4. Поглиблення на денцях винних пляшок

Коли пляшку закупорюють пробкою, створюється сильний тиск на дно і стінки. Поглиблення в денці дозволяє розподілити його рівномірно, за рахунок чого пляшка не лопається. До речі, у пляшок, призначених для ігристих вин, виїмка більше, ніж у інших винних пляшок.
5. Горизонтальна петля для верхньго гудзика сорочки

Чому все петлі на планці сорочки розташовані вертикально, а верхня - горизонтально? Відповідь проста: в цьому місці сорочка найчастіше розстібається. З горизонтальної петлі гудзик вискакує не так легко, як з вертикальною.
6. Додаткові отвори для шнурування кросівок

Ними мало хто користується, а даремно: завдяки цим отворам можна зашнурувати кросівки так, що вони будуть ідеально зафіксовані на нозі і ніколи не натруть вам п'яту під час занять спортом.
7. Бічні дірочки на кедах

Крім очевидної відповіді «для вентиляції», є й інша версія. Справа в тому, що спочатку взуття Converse All Stars проводилася для баскетболістів. Кеди шнуровались таким чином, що шнурок проходив і через ці додаткові отвори. Завдяки цьому взуття сиділа дуже щільно.
8. Отвір в ложці для спагетті

Для того щоб ви не ламали голову над тим, скільки спагетті потрібно зварити, і зроблено це отвір. Те, що поміщається в нього, і є стандартна порція на одну людину.
9. прорізи в ручку КОВША

Вона стане в нагоді вам не тільки для того, щоб повісити ківш на гачок. Цей отвір можна використовувати як тримач для ложки, якою ви перемішуєте блюдо.
10. Отвір у ковпачку кулькової ручки

Діти постійно тягнуть все до рота, а гризти кулькові ручки багато хто любить і в шкільному віці. Якщо дитина  проковтнув ковпачок і він застрягне в дихальних шляхах, це невеликий отвір не дасть малюку задихнутися.
11. Стрілка поряд з індикатором заправки на приладовій панелі

Це геніальна підказка, яка, на жаль, є не у всіх машинах. Стрілка показує, з якого боку у машини бак. Незамінна річ, коли потрібно заправити орендований автомобіль.
12. Отвір в паличках льодяників

В даному випадку пояснення чисто технологічне: невелика дірочка потрібна для того, щоб льодяник тримався на пластиковій паличці. Коли соломинку маку в ще рідкий сироп, він затікає в цей отвір і при застиганні надійно фіксує цукерку.
 
13. Кишенька під листівцею трусиків

Це, звичайно ж, не кишеньку. Справа в тому, що листівці виготовляється зі спеціальних м'яких матеріалів, що відрізняються від основної тканини вироби. Бічні частини ластовіци прибираються в бічні шви, задній край підшивається внутрішнім швом. Так як зробити ще один внутрішній шов технічно неможливо, передній край ластовіци залишають непрішітим. Виходить своєрідний кишеню, який не призначений для зберігання чого б то не було.
14. Квадратна нашивка з прорізами на рюкзаках

Спочатку такі нашивки були тільки на туристичних рюкзаках: через прорізи пропускалися мотузки та карабіни. На міські рюкзаки вони пришиваються виключно в декоративних цілях.
15. Стрілки на брюках

Зараз вони стали обов'язковим атрибутом класичних брюк, але спеціально їх ніхто не придумував. Справа в тому, що в XIX столітті багато підприємств з пошиття одягу виробляли продукцію на експорт. Для того щоб вантаж при транспортуванні займав якомога менше місця, одяг перед відправкою спресовувати. В результаті на тканині утворювалися заломи, позбутися яких було практично неможливо. Довелося з ними змиритися.
16. Помпони на головних уборах

Смішні пухнасті кульки вперше з'явилися в XVIII столітті на шапочках французьких моряків, яким набридло битися головою об низькі корабельні стелі і виступи. Пізніше помпони різних форм і кольорів з'явилися і на багатьох інших армійських головних уборах. Завдяки їм можна було визначити, в яких родах військ служать їхні власники.
17. Заглушка на кінці канцелярського ножу

Є кілька способів відламувати тупі секції канцелярського ножа. Можна, ризикуючи пальцями, робити це вручну, можна скористатися плоскогубцями, а можна уважніше придивитися до самого ножа. На кінці його рукоятки є заглушка, яку можна зняти, надіти на непотрібну секцію леза і відламати її.
18. Отвір на упорі рулетки

Воно потрібне для того, щоб можна було відміряти великі відрізки в поодинці. На початок відрізка вкручується шуруп, за який за допомогою цього отвору чіпляється кінець рулетки, а майстер відходить на потрібну відстань.
19. Число 57 на упаковці кетчупу HEINZ

Крім того, що це число - частина рекламного слогана компанії Heinz («57 різновидів»), від цих цифр на пляшці є і практична користь. Якщо кетчуп НЕ ллється, вдарте пару раз долонею по числи 57
20. Ящик під духовкою

Зазвичай в ньому зберігають сковорідки. Однак насправді цей ящик називається зігріваючим. За задумом він потрібен для того, щоб готові страви не охололи або розігрілися, поки в духовці готується щось ще.
??