Фахівці дали страшне пояснення тривалої зими!(відео)

Темрява насувається.



Сніг в Цукрі, хуртовина в Нью-Йорку, замерзають Рим і Париж, снігопади в Україні — ця «зима вісімнадцятого року» запам'ятається всій планеті. І винні в цьому зовсім не горезвісні «хакери». Вчені пов'язують похолодання зі зниженням сонячної активності і прогнозують: у найближчі 30 років наше життя зміниться не в кращу сторону, передає Ukr.Media.
Так коли ж весна?Це питання сьогодні найчастіше на різних мовах вбивається в інтернет-пошуковиках. У Києві зима в цьому році спочатку запізнилася на півтора місяці, а потім два рази перевиконала норму по снігу. Танути він, за словами синоптиків, буде як мінімум до кінця квітня. А деякі снігові гори можуть спокійно пролежати і до липня.
В Японії, де вже повинен був початися сезон цвітіння сакури, щосили бушує снігопад.
Професор Британського університету Нортумбрії: «Сонячна активність зараз у великому мінімумі, і магнітне поле Сонця дуже сильно зменшується. Це означає, що космічні промені руйнують наші хмари в тропосфері, відкривають атмосферу і роблять температуру більш холодною. Крім снігів, у Північній Америці і Європі з'являються дуже незвичайні північні сяйва — абсолютно незвичайного кольору. Це говорить, що частинки йдуть не від сонця, а від космічних променів. У зв'язку з цим ми вважаємо, що це початок глобального сонячного мінімуму, який буде тривати 30 років».
Невже вже завтра на нас чекає новий льодовиковий період?
Провідний науковий співробітник Інституту фізики Землі: «В цілому сонячна активність являє собою регулярний циклічний процес. І кожні 11 років кількість плям збільшується, а потім знову спадає. Наші розрахунки показали, що наступні три цикли сонячної активності будуть по амплітуді нижча порівняно з попередніми. Якщо взяти схематичний графік, то наступний цикл буде нижче. Тобто у нього будуть амплітуда нижче, потім ще нижче, ну а потім сонячна активність буде відновлюватися».
В історії вже бували періоди низької сонячної активності. Найвідоміший — Мінімум Маундера, який почався в 1645-го і тривав більше півстоліття. По Темзі і Дунаю каталися на санках, а замерзла Москва-ріка по півроку служила майданчиком для ярмарків. Невже і для нас зараз починається щось подібне?
Валентина Жаркова: «Період, який був під час Мінімуму Маундера, був набагато довше, він був шість сонячних циклів. Ось цей наступний, сучасний, який прийде, він буде набагато коротше — всього три цикли. І в зв'язку з цим, напевно, будуть не такі катаклізми. Але температура буде знижуватися».
Кліматолог Джон Кейсі співпрацює з НАСА, і щодо ймовірних наслідків «Малого Льодовикового Періоду» не такий оптимістичний. Він і кілька його колег-науковців представили доповідь глав провідних світових урядів і ООН, в якому прямо заявили: людство в небезпеці.
Джон Л. Кейсі, кліматолог: «найближчим часом на нас чекають темні і холодні дні і ночі і, як наслідок, загибель врожаю і масовий голод».
Радикальний зсув у кліматі, на думку Кейсі, вже настав, і нинішні погодні аномаліїтому підтвердження.
Джон Л. Кейсі: «Коли наслідки цих змін дадуть про себе знати, їх відчують у всьому світі всі нації. І ми повинні нарешті усвідомити, що в найближчі 30 років наше життя зміниться».
Теорія наближення нового глобального похолодання багато що пояснює, але все ж не дає відповідей на всі питання. Чому в минулому році з запізненням розпочалося не тільки літо, а й осінь із зимою? Або чому велика частина тієї ж зими була досить теплою? А може, сезони і зовсім змістилися на місяць вперед? Поки вчені губляться в здогадах, жителі планети розбираються з проблемами, які їм підкинув клімат. Найбільше дістається фермерам.
??