Чи знаєте ви, як правильно сортувати відходи?

Чи знаєте ви, яким чином правильно сортувати відходи?
Переважна більшість з нас достатньо туманно представляють, як саме має відбуватися сортування сміття, зокрема, які види відходів потрібно відправляти на смітник, а які – здавати на переробку... 
Нагадаємо, що з початку цього року в Україні діє закон, який зобов’язує всіх громадян сортувати сміття. Допомогти українцям в справі сортування відходів вирішили львівські дизайнери зі студії «Бамбук», які спільно з ініціативою Zero Waste Lviv розробили інтерактивний ресурс Garbage31.
На сайті міститься інформація про декілька десятків предметів, які ми використовуємо в повсякденному житті: поліетиленові і паперові пакети, пластикові пляшки, скляні банки, зубні щітки, лампочки, бляшанки, паперові стаканчики, картонні коробки, упаковки з-під соку і молока, батарейки та інше. При виборі кожного з цих предметів з’являється його опис, інформація про способи і правила сортування, а також про вплив на навколишнє середовище.
Назву Garbage31 було вибрано тому, що за статистикою одна людина за своє життя в середньому виробляє 31 тонну сміття, більшу частину якого можна відправити на переробку.
Джерело: gloss.ua