Вчені пояснюють, що ваш колір очей говорить про вашу особистість

Чи знаєте ви фактори, які впливають на колір очей? Звичайно, більшість з нас просто відповідають «генетика», і це частково вірно. Але тільки частково.



Колір очей не є прикладом простої генетичної характеристики. Замість цього колір викликаний зміною декількох різних генів які взаємодією між собою ... Це дозволяє батькам з блакитними очима мати дитину з карими , передає Ukr.Media .
Хоча люди успішно розшифрували людський геном, ці «взаємодії» генів такі численні, а багато з них взагалі не вдається пояснити.
Ось 5 речей які колір очей може розповісти про ваше здоров’я та особистість!
Світлі очі: ви конкурентоспроможні
У дослідженні 336 осіб австралійські дослідники опитали людей європейського походження з метою вимірювання особистих якостей.
Аналіз дослідження показав, що люди з більш світлими очима (наприклад, блакитні та світло-зелені) вважаються більш конкурентоспроможними і менш приємними.
Блакитні або сірі очі: меньше схильні до вітіліго
Вітіліго - це аутоімунне захворювання, при якому деякі ділянки шкіри втрачають пігментні клітини. Симптоми і ознаки вітіліго включають плямисті або депігментовані ділянки шкіри, які покривають тіло, включаючи волосся, сітківку і слизові оболонки.
У дослідженні, проведеному вченими з Університету Колорадської школи медицини, дослідники виявили, що тільки 27 відсотків з майже 3000 осіб з діагнозом вітіліго мали сині або сірі очі. Існує також зв'язок між вітіліго і іншими захворюваннями, такими як діабет типу 1, вовчанка і хвороба щитовидної залози.
Темні очі: ви менше споживаєте алкоголю
"Люди з світлими очима п'ють більше, це незаперечний висновок дослідження", - говорить Крістофер Куїнн, офтальмолог і член правління Американської оптометріческой асоціації. Але, як і чому?
Дослідження, про яке говорить Куїнн, - це опитування державного університету штату Джорджія, що складається з 12 000 чоловіків і жінок, в яких дослідники стверджують, що вони знайшли «реальний зв'язок між кольором очей і споживанням алкоголю».
Вчені відзначають, що взаємозв'язок між кольором очей і схильністю до вживання алкоголю, можливо, пов'язана з «більшою чутливісттю до алкоголю і зв'язком між емоційними і збудливими центрами мозку і кольору очей.
Темні очі: ви їм довіряєте більше
У дослідженні, опублікованому в журналі PLOS ONE, учасники попросили 238 добровольців оцінити надійність людини на основі кольору очей. «Колір очей мав значну важливість».
Таким чином, дослідники прийшли до висновку, що чим темніші очі, тим більше довіри людина викликає в оточуючих.
Темні очі: у вас здорові очі
Більш темні очі блокують потрапляння ультрафіолету в око, це означає, що вони менш схильні до старіння, вигоряння і хвороб ока.
??