Секрет щасливого життя - в цих 10 речах

Після довгої та сніжної зими здорово скинути з себе зайвий одяг і насолодитися весняним теплом. Що ще потрібно для щастя?
Через деякий час ми втомимося від спеки і нам знову захочеться відчути морозну свіжість, побачити перший сніг - провісник майбутніх свят, передає Ukr.Media.
І так кожен рік ми сумуємо за теплом, то нам відчайдушно хочеться холоду. Ми завжди женемося за тим, що в даний момент нам недоступне: краща погода, більш висока посада або великий будинок замість квартири.
Що ж трапляється, коли ми отримуємо бажане? Починаємо бажати більшого. Цей феномен називається «гедоністичною адаптацією»: чим більше людина отримує задоволення, тим вище його очікування і бажання.
На жаль, «більше і краще» не приносять щастя. У цьому весь парадокс.

Рівень щастя переможців лотереї та жертв нещасного випадку нічим не відрізняється. І ейфорія від перемоги, і шок від аварії з часом минають, людина повертається на колишній рівень щастя.
Прагнення до постійного зростання і споживацьке ставлення - ось що позбавляє нас щастя. Нам нав'язують штучні образи та ідеали «хорошого життя». Вони потрібні для зростання економіки, але повністю суперечать природі людини.

Що ж нам потрібно для щастя? Лише ці 10 речей:

1. Повноцінний сон, спілкування з природою, свіже повітря, медитація.
2. Більше читайте. Ті, хто ніколи не припиняє вчитися і дізнаватися щось нове, живуть довше.
3. Улюблена робота або річ, яка вас захоплює. Робочий колектив також відіграє важливу роль для вашого щастя.
4. Будьте вдячні за те, що маєте, ведіть спеціальний зошит з подяками - вчителям, батькам і всім, хто якось вплинув на вашу долю.
5. Більше усміхайтеся, навіть якщо не хочеться. Обдуріть свій мозок. Нехай він думає, що у вас все добре, і почне налаштовуватися на позитив.
6. Радість у дрібницях - в красивому заході, у співі птахів, у розпускаючихся бутонах, в усмішці дитини. Будьте вдячні за те, що у вас є, особливо в моменти стресу та зневіри.
7. Робіть добро - наприклад, запишіться у волонтери. Собі можна допомогти, тільки якщо робити добро іншим.
8. Витрачайте гроші не на речі, а на емоції та досвід. Замість нової сумочки купіть квиток на концерт улюбленого виконавця. Від цього ви отримаєте набагато більше задоволення і спогадів, які залишаться з вами на все життя.
9. Перестаньте порівнювати себе з іншими. Чужа душа - темний ліс. Відфотошоплені знімки в соцмережах - це тільки одна сторона медалі. Полюбіть себе і свої недоліки - ваше щастя залежить тільки від вас.
10. Обзаведіться близькими друзями, підтримуйте тісні стосунки з рідними. Тільки в оточенні близьких людей ви відчуєте щастя в повній мірі.
Нам часто здається, що ось я схудну, перефарбуюся, куплю машину, зміню гардероб - ось тоді заживу, ось тоді буду щасливий(а). Не обманюйте себе.
Щастя - це вибір. Воно в дрібницях. Не шукайте його в інших людях, воно вже вам доступно - варто тільки захотіти бути щасливим.??