Смачні десерти із сезонних ягід: сім рецептів, – дієтолог

??Смачні десерти із сезонних ягід: сім рецептів, – дієтолог
Ласувати смачненьким, зберігаючи при цьому прекрасну форму, - цілком реально, особливо влітку

Дієтолог Детяна Годард пропонує кілька простих у виконанні і корисних дієтичних десертів з сезонних ягід.

Вишнева запіканка

Нам знадобиться півкіло вишні, 500 г сиру 5% жирності, стевія за смаком замість цукру, два яйця, трохи ваніліну.

З вишні видаляємо кісточки. Розігріваємо духовку до 180 градусів. У кухонному комбайні або блендері перемішуємо до однорідної маси сир, яйця, цукор і ванілін. У формочки для випічки заливаємо половину отриманої суміші, потім кладемо шар вишні і зверху поливаємо сирним міксом, що залишився. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо близько 50 хвилин.

Полуничний мус

Інгредієнти: 400 г полуниці, 200 г сиру (5% жирності), 10 г желатину чи агар-агару, стевія.

Желатин замочуємо в теплій воді згідно з інструкцією, щоб він повністю розчинився. Полуницю нарізаємо і збиваємо в блендері разом з сиром і цукрозамінником (стевією). Полунично-сирну масу з'єднуємо з желатином і перемішуємо. Готовий полуничний мус розливаємо по келихах і кладемо на півгодини в холодильник.

Шоколадно-полуничний чізкейк без випічки

Нам знадобиться 500 г полуниці, 400 г сиру 5% жирності, 200 г молока, 15 г желатину або агар-агару, 30 г какао, стевія.

Замочіть желатин у воді, щоб розчинився. Змішайте сир, 100 г молока, цукрозамінник і какао. Потім збийте всі інгредієнти блендером до однорідної маси. Розчинений желатин змішайте з частиною молока. З'єднайте обидві заготовки, збийте блендером і додайте дрібно нарізану свіжу полуницю. У форму помістіть суміш для чізкейку, зверху прикрасьте полуницею. Відправте десерт в холодильник на 6 годин.

Малинова панакота

Інгредієнти: малина - 300 г, вершки (10% жирності) - 100 мл, молоко (1%) - 300 мл, желатин - 10 г, стевія, кокосова стружка.

Залийте желатин теплою водою і залиште, поки не розчиниться. З'єднайте молоко і вершки і поставте на повільний вогонь. Коли суміш нагріється, додайте цукрозамінник і розчинений желатин. Хвилину проваріть на повільному вогні. Розлийте суміш по формах, поклавши в кожну з них 1 чайну ложку кокосової стружки і малину. Коли панакота охолоне, поставте її в холодильник на 3-4 години. Готовий десерт прикрашаємо ягодами малини.

Тарт із чорницею

Для того щоб приготувати тарт, буде потрібно 1 яйце, 100 г вівсяного борошна, 1 чайна ложка оливкової олії, 1 столова ложка кефіру, 0,5 чайної ложки розпушувача, стевія. Для начинки: чорниця, 400 г сиру (5% жирності), 3 яйця, 3 столові ложки кукурудзяного крохмалю, стевія.

Змішайте кефір з оливковою олією і яйцем. В окремій мисці з'єднайте борошно, підсолоджувач (стевію) і розпушувач. Потім змішайте сухі й рідкі інгредієнти. Викладіть тісто у форму і поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 8 хвилин. Поки випікається, з'єднайте сир з яйцем, просіяним крохмалем і стевією. Коли корж охолоне, викладіть на нього чорницю і залийте сирною масою. Випікайте 35 хвилин при температурі 180 градусів. Коли охолоне, відправте на 2 години в холодильник. Прикрасьте свіжою чорницею.

Кавові мафіни з вишнею

Інгредієнти: 200 г вишні, одне яблуко, одне яйце, 100 г вівсяних пластівців, 200 мл нежирного кефіру, 2-3 столові ложки міцної кави, стевія, 1 чайна ложка розпушувача, кориця, мигдальна стружка.

Залийте вівсянку кефіром і залиште на 15 хвилин. Потім додайте в отриману суміш натерте яблуко, яйце, стевію, вишню, розпушувач, каву і корицю. Перемішайте всі інгредієнти і залиште на 15-20 хвилин. Помістіть тісто в форми для випікання мафінів і прикрасьте мигдальною стружкою. Випікайте 30 хвилин при температурі 190 градусів.

Вишнево-бананове морозиво

Нам буде потрібно 3 банани, 200 г вишні, 6 фініків, кориця, 1 столова ложка какао.

Очистіть банани від шкірки і подрібніть в блендері. Якщо суміш вийде дуже густою, додайте 2-3 столові ложки води. Залийте фініки теплою водою і відставте на 10 хвилин, дістаньте кісточки. Збийте в блендері фініки, вишню без кісточки і корицю. Змішайте обидві маси, додайте какао і відправте морозиво в холодильник на 30 хвилин. ??