П'ять звичок, які роблять людину по-справжньому щасливою і вільною

Всі ми хочемо жити в гармонії з самим собою і з навколишнім світом. Іноді це здається дуже складним. А між тим, кращий спосіб стати щасливим - це для початку виховати в собі всього п'ять звичок. Ці навички потрібно постійно тренувати в собі, контролювати кожен день - і поступово зрозумієш, що ти щасливий.

1. Ніколи не турбуйтеся про речі, які Вам не підконтрольні
Необхідно відпустити речі, які Ви не можете контролювати: погана погода, виїхав перед самим носом автобус або застала зненацька застуда - завжди потрібно думати, що все це було просто неминуче, інформує Ukr.Mediaкультура.
Коли з Вами відбуваються неприємні події просто уявіть себе качкою, зі спини якої вода тече вниз, не залишаючи мокрих слідів. Адже потім все виправиться! Якщо зберегти свій позитивний настрій, то відбудеться щось магічне: Ви знову будете сповнені енергії, яку зможете витрачати вже на дійсно підконтрольні Вам речі.
Турбуйтеся тільки про те, що дійсно залежить від Вас. Адже Ваша реальна сила - це щоденний спосіб життя, харчування, кар'єра, самоосвіта, добрі емоції, спілкування з друзями і рідними.
2. Налаштуйтеся бачити світ в рожевих окулярах
З дитинства всі навколо вчать нас зосереджуватися на проблемах, на страху перед усіма поганими речами, які тільки можуть з нами статися. А між тим, світ навколо нас - це всього лише віддзеркалення наших власних думок. Проблеми і нещастя є результатом нашого самопрограмування.
Ми не бачимо краси, радості, доброго і хорошого навколо тільки тому, що не намагаємося це побачити і спочатку налаштовуємо себе на погане. Ми немов накликаємо самі на себе біди і нещастя, коли передбачаємо в майбутньому тільки негатив.
Потрібно дивитися на світ з оптимізмом. Прокидаючись щоранку уявляти собі, наскільки хорошим буде майбутній день, відчувати радість від життя і від нескінченних можливостей, якими Ви володієте. І коли Ви навчитеся цьому, то зрозумієте, що світло і радість навколо Вас тільки і чекали того, щоб бути поміченими.

Доводилося Вам коли-небудь про щось подумати і потім постійно помічати це навколо? Наприклад, Ви подумали про велосипедистів і стали на вулиці постійно їх бачити. За таким принципом працюють і думки у всьому нашому житті. Якщо ми зосередимося на позитиві, то побачимо навколо багато позитивного.
3. Вибачте, вибачте, вибачте
Так, саме так - тричі. Будда колись сказав: «Тримати в собі гнів - все одно що схопити вугілля розпалене, щоб кинути його в іншого: ти сам будеш одним з тих, хто обпечеться». Навчіться прощати інших людей, коли вони були несправедливі по відношенню до Вас. Спробуйте їх зрозуміти. Вони живуть так як вміють, і вважають, що вони все роблять правильно. Не забувайте також прощати і самих себе - адже не можна жити з поганими думками про самого себе.
4. Завжди пам'ятайте про Ваших вищих цілях
Девід Кемпбелл якось сказав: «Дисципліна - це весь час пам'ятати, чого Ви хочете». Витратьте час на виховання такої дисципліни. Загляньте до себе в душу і вирішите, чого саме Ви хочете в житті, що вважаєте вищою метою свого існування. А потім кожен день свідомо згадуйте про це, намагайтеся керуватися своєю головною метою в кожному вчинку.
Так легко в рутині повсякденності забути про те, що по-справжньому має значення, гріє нас, дає сенс усього життя. Тому постійно нагадуйте собі про це.
Для кого-то сенс життя це допомога іншим, для кого-то сміх і посмішки, для інших любов, книги або подорожі - у всіх по-своєму. Не буває поганих цілей. Всі цінності мають право на життя. Головне, пам'ятати про них і жити, орієнтуючись на них.
5. Будьте своїм власним вчителем
Не має значення, хто і що думає про Вас. Постійно переживаючи про це, Ви немов говорите оточуючим людям: «Ідіть сюди і вирішіть, наскільки щасливим я маю право бути сьогодні». Так бути не повинно! Дозвольте самому собі вирішувати, що правильно, а що ні і в якому напрямку йти далі. І завжди потрібно пам'ятати, що людей і думок багато - але правильно для Вас тільки Ваше власне. Потрібно завжди і всюди шукати свій власний шлях.
??