Обережно! Отруйні кімнатні квіти

​Не всі кімнатні рослини такі безпечні, як здаються на перший погляд, вони можуть серйозно нашкодити здоров’ю. Особливо потрібно бути обережніше, якщо є маленькі дітки і коти, які твсе пробують на зуб.

Багато кімнатних рослин дуже красиві - складно втриматися від бажання посадити їх будинку. Правда, якщо ви не будете жувати їх листя або пити сік з стебла, то небезпека вам, швидше за все, не загрожує. Але якщо в будинку є маленькі діти або тварини, то краще утриматися, інформує Ukr.Media.
Одна з таких рослин - диффенбахія. У неї величезне жовто-зелене листя, що утворює пухнасту крону. Але якщо надрізати листя або стебло, виділиться отруйний сік. Потрапивши в організм, він викличе сильне отруєння. Також воно викликає опіки і подразнення на шкірі.
Олеандр популярний завдяки своєму яскраво-малиновому кольору. Між тим сік олеандра при попаданні в організм викликає сліпоту, а його запах сприяє запамороченню і погіршенню самопочуття в цілому.

В стеблі і листках молочаю міститься білий сік, який призводить до опіків і шкірних подразнень, а при попаданні всередину - до отруєнь.
Азалія славиться пишними суцвіттями різноманітних кольорів: білого, рожевого, червоного, жовтого. Є сорт азалія індійська, листя якої при попаданні в організм викликають кишкові коліки і судоми.
Сік монстери також здатний обпалювати шкіру. А ще він викликає розлад травної системи. Якщо сік монстери потрапить в очі, то він може сильно нашкодити їм.
Примула дуже красиво цвіте, а також у неї привабливі бархатисті листя, але в період цвітіння рослина виділяє токсичні речовини, що викликають нудоту і запаморочення. Також листя примули покриті ворсинками, контакт з якими призводить до паління шкіри і алергії.
Паслін- це вічнозелений чагарник з яскраво-помаранчевими плодами, які так і ваблять до себе. Між тим вони дуже отруйні, і їх поїдання може викликати сильне отруєння.