Чому годинник вважається поганим подарунком

​Прикмети і забобони.

В кожній країні є свої прикмети і забобони стосовно подарунків. У Франції незаміжній дівчині не можна дарувати парфуми, в Німеччині поганим подарунком вважається канцелярське приладдя, особливо щоденники. У нас не можна дарувати, ножі, дзеркала і годинник. Якщо з першими двома все зрозуміло, то з годинником не зовсім. Чому ж красиві, дорогі і престижні годинники це поганий подарунок? Ми вирішили розібратися, інформує Ukr.Media.
Історія
Вважається, що спочатку саме в Китаї не можна було дарувати годинник. По-перше, китайський ієрогліф, що описує смерть, схожий на годинник. По-друге, народ Китаю насторожено ставився до речей, які вимірюють те, що не дано побачити людському оку. Інші народи з побоюванням ставилися до цього механізму і вважали, що не можна дарувати годинник один одному. Так як годинник може зупинити час і людина, яка отримала такий подарунок, помре раніше призначеного їй терміну.

Кохання
Що стосується других половинок, тут народна прикмета категорична: не можна дарувати годинник ні в якому разі! По одному марновірству, відносини розпадуться як тільки зупиниться годинник, з іншого - розпадуться в будь-якому випадку. Вірити цьому чи ні - право кожного, але забобонним людям, краще не випробовувати на міцність себе і свої відносини.
Друзі
Якщо ти побачила гарний годинник, який захотіла подарувати своїй подрузі, краще заздалегідь дізнайся наскільки вона забобонна. Адже на твій подарунок вона може вигукнути: не можна дарувати годинник - це погана прикмета! З марновірством, подарунок у вигляді годинника означає кінець міцної дружби.