Повна відмова від алкоголю призводить до недоумства в старості! Ось чому

Повна відмова від алкоголю призводить до недоумства в старості! Ось чому
Якщо ви випиваєте більше 14 чарок будь-якого спиртного в тиждень – у вас може розвинутися недоумство. Однак вас не врятує відмова від алкоголю – непитущі люди теж ризикують стати маразматики. Просто механізм розвитку розладів інтелекту буде трохи відрізнятися. Такими є результати дослідження, опубліковані в EurekAlert.

Тривалість життя людей збільшується. Це пов’язано і з ростом числа людей з недоумством. За прогнозами вчених до 2050 року їх кількість зросте втричі. 

Тому вам потрібно знати, як зловживання спиртним або відмова від нього впливає на розумове здоров’я в літньому віці. 

Дослідження показали: якщо пити спиртне помірно, то ризик розвитку недоумства зменшується.

А якщо відмовитися від спиртного повністю або ж навпаки, пити багато – маразму майже не уникнути. Ще не відомо, чому так відбувається. 
Вчені з Французького національного інституту здоров’я і медичних досліджень Inserm і Університетського коледжу Лондона вирішили дослідити взаємозв’язок між вживанням спиртного в середньому віці і появою недоумства в літньому віці.

Вчені також вивчили, як серцево-судинні захворювання (інсульт, ішемічна хвороба серця і діабет) впливають на цей взаємозв’язок. За основу були взяті результати дослідження Уайтхолл II починаючи з 1985 р. 

В ньому взяли участь 9 087 британських державних службовців у віці від 35 до 55 років. Це дослідження вивчало, як соціальні, поведінкові та біологічні фактори можуть вплинути на здоров’я людей через багато років. 

Вчені оцінювали дані учасників за період з 1985 по 1993 роки. Їх цікавило, скільки люди випивали спиртного в цей час і чи була у них залежність від алкоголю. Середній вік учасників дослідження на той момент складав 50 років. 

Також вчені досліджували дані з 1985 по 2004 роки. На цей раз вони з’ясовували, чи призвело вживання спиртного протягом довгого часу до недоумства в ранньому похилому віці. 

Вчені помітили, що з 1991 р. учасники, які п’ють, дослідження стали частіше лягати в лікарні в зв’язку з хворобами, які викликають алкоголь і слабоумство. Також багато хто з цих людей стали хворіти серцево-судинними захворюваннями. Дослідження Уайтхолл II тривало 23 роки. 

Серед 9087 його учасників було зафіксовано 397 випадків розлади інтелекту. 

Вчені помітили, що недоумство розвивається в середньому до 76 років. Дослідники також вивчили, як соціально-демографічні фактори, спосіб життя і здоров’я учасників могли вплинути на ці результати.