5 істин буття, які варто пам'ятати протягом всього життя

​Час від часу нам варто ставитися до життя більш серйозно, але не варто це робити так сильно, щоб забути про те, що ми тут для того, щоб жити, а не існувати.

Ми пливемо по життю, немов корабель з наглухо зафарбованими чорною фарбою ілюмінаторами, і часто забуваємо ключові істини, що стосуються нашого життя. Десь між дитинством і становленням дорослої особистості, ми забуваємо щось дуже і дуже важливе, інформує UkrMedia.
Все в цьому світі проходить
Так-так. Все, навіть життя. Чому це так важливо? З двох причин: По-перше, вам не варто приймати все (включаючи себе) надто вже серйозно, бо завтра це може не мати жодного значення. І, по-друге, вам варто перестати відволікатися на всякі дрібниці, і почати, нарешті, жити. Хоча б тому, що ви не знаєте, коли прийде ваша черга відправитися за останню завісу, і є за нею хоч щось ще. Ми витрачаємо забагато часу... ні, навіть не так. Ми витрачаємо даремно забагато часу, турбуючись про те, що насправді абсолютно неважливо. І не витрачаємо час на те, що дійсно важливо: на щирий сміх, справжню любов і насолоду життям.
Все в цьому житті проходить... так що заспокойтеся і розслабтеся.
Вам варто частіше проявляти доброту
Ні, ми не жартуємо. Вам дійсно варто це робити, адже ми далеко не такі добрі, як повинні бути. Цей світ відчайдушно потребує помічників і люблячих людей. У ньому і так більш ніж достатньо ненависті і гніву, і єдиний спосіб зцілити його від них - любов. Тільки уявіть, яким жахливим було б життя, якби ми всі ставилися один до одного грубо і по-хамськи. А, втім, для цього часто достатньо виглянути у вікно.
Так що будьте ласкаві до ваших сусідів, будьте ласкаві до бездомних, навчіть доброту своїх дітей. Діліться любов'ю, а не гнівом і ненавистю.
Ви не застрягли і не топчіться на одному місці
Ніколи, і ні за що. Так що якщо ви потрапили у відносини, які вам зовсім не подобаються, або на роботу, яка вам дуже не по душі, і ні трішки не наближає вас до вашої мрії, постарайтеся позбутися всього цього - будь-яким способом.
Почніть готуватися до того, щоб піти від цієї людини, переїхати в інше місце, отримати навички, необхідні для того, щоб змінити професію... словом, почніть готуватися до змін, а після впустіть їх у своє життя. Хіба це життя, якщо ви будете просто сидіти на одному місці? Це - існування.
І вистачить шукати все нові й нові відмовки, чому ви ну ніяк не можете піти, переїхати, змінитися і так далі. Сотні тисяч, а то й мільйони людей знаходилися в абсолютно тій же ситуації, що і ви - і у них вийшло змінити своє життя на краще.
Ви теж можете це зробити. Ви зовсім не застрягли, і не загубилися. Ви на вірному шляху.
Все може змінитися за кілька секунд
Так, настільки швидко. Ви цілком можете, прийшовши завтра на роботу, почути від начальства, що фірма прогоріла, а ви звільнені. Вам можуть зателефонувати зі школи і сказати, що з вашими дітьми стався нещасний випадок. Ви можете посковзнутися на банановій шкірці і зламати собі ногу.
Ваше життя може моментально перевернутися з ніг на голову. Так що будьте вдячні за кожну хвилину, кожну секунду свого життя, і ні за що не сприймайте її як належне.
Всі ми люди, і всі ми живемо на цій планеті
Будьте добрішими до оточуючих людей. У кожного з нас своя історія життя - у когось хороша, у когось погана, у когось і зовсім жахлива. Не судіть людей занадто суворо. Всі ми дихаємо одним повітрям і дивимося на одні і ті ж місяць і зірки.
І ми ніколи не знаємо наперед, як наші шляхи перетнуться. Той чоловік, на якого ви накичали на вулиці сьогодні, завтра цілком може стати тим, хто допоможе вам змінити проколене колесо - чи не допоможе, якщо все ще буде злитися на вас.
У всіх нас є свої проблеми, своя печаль, свої крихітні, а то і не такі вже маленькі недоліки, але у всіх нас є і хороше. І, як правило, його набагато більше. У всіх нас. Так що шукайте в інших людях це хороше, і ставтеся до них так, як хотіли б, щоб вони ставилися до вас. Всі ми потрапили в лабіринт життя разом і намагаємося знайти шлях до своєї мети - так, як уміємо. Так що розслабтеся. У чому сенс життя? В тому, щоб жити на повну і жити не нудно.
Так що займіться чим-небудь цікавим, спілкуйтеся з новими людьми, відкрийте в собі тягу до пригод, частіше посміхайтеся, більше смійтеся і любите.