Народні прикмети: до чого одягнути одяг навиворіт

​Якщо ви випадково одягли неправильно одяг, краще концентруватися на позитивних тлумаченнях прикмети, ніж негативних.

Є кілька версій того, що означає прикмета одягнути річ навиворіт, покладаючись на які, можна визначити майбутні події. Знання цих прикмет і повір'їв може допомогти, як уникнути небажаних подій, так і прискорити і збільшити шанси якогось або щасливого випадку, інформує Ukr.Media.
Основні прикмети:
  • Найчастіше слов'яни вважали, що якщо людина випадковим чином одягнула річ навиворіт, - це не обіцяє її нічого хорошого. Швидше за все, людину чекає сильне сп'яніння, відчуття провини перед кимось або просто звинувачення з боку, або ж її доведеться бути побитою.
Запобігти небажані наслідки дії цієї прикмети нескладно - варто негайно надіти річ правильною стороною або ж взагалі переодягнутися у щось інше.
  • Згідно з іншим повір'ям, річ, в поспіху або неуважності одягнена неправильною стороною, віщує людині нове знайомство.
  • Якщо людина заблукала в лісі, одягнені навиворіт речі можуть її виручити - згідно з повір'ями, якщо людина, яка заблукала, одягне речі навиворіт, вона незабаром знайде дорогу додому.
  • Якщо рано вранці ви надягаєте задом наперед або навиворіт шапку або інший головний убір - відкладіть відповідальні справи і плани на потім, так як день складеться невдало.
Інші прикмети
Згідно з іншими прикметами, одягнена навиворіт річ також не обіцяє нічого хорошого. Наслідки такої помилки можуть стати дуже небажаними - від проблем у професійній діяльності до сварок і конфліктів в робочому колективі, погіршення фінансового добробуту.
Правильне тлумачення прикмети залежить від того, який саме предмет одягу був надітий неправильно:
  • Якщо людині довелося випадковим чином надіти труси навиворіт - ця прикмета віщує її захворювання в тазовій області, а також сварку або розрив романтичних відносин;
  • Якщо навиворіт був надітий піджак, сорочка або плаття, - людину чекають невдачі в її професійній діяльності, можливо розчарування в ній. Також очікується погіршення матеріального добробуту.
  • Неправильним чином надіті штани, джинси або спідницю, віщують конфлікти і непорозуміння в колі близьких друзів, загострення хронічних захворювань;
  • Неправильно надіті шкарпетки віщують важку роботу, якою доведеться займатися проти власної волі.

Проте всім негативним наслідкам цих прикмет можна запобігти. Згідно з повір'ям, варто якнайшвидше зустрітися з другом і попросити його поплескати вас три рази по плечу або спині.
Нижня білизна навиворіт
Окремі прикмети стосуються нижньої білизни, яку людина вдягає навиворіт. Згідно з однією з версій, ця прикмета віщує зраду партнера по шлюбу або романтичні відносини. Наслідки цієї зради можуть бути різноманітними - не тільки розбіжність і сварка, але і зараження небезпечними венеричними захворюваннями.
На щастя, згідно з цим же повір'ям, запобігти цим подіям досить легко - потрібно спалити нижню білизну, яку було одягнено навиворіт.
Інше тлумачення такої прикмети носить зворотний - позитивний характер. Згідно нього, люди, які заздрять людині за її позитивні якості або досягнення, несвідомо посилають її негативну енергетику.
Вдягнена навиворіт річ символізує зворотні якості людини - її не найкращі риси характеру, наявні погані звички і пороки. Таким чином, труси, надіті навиворіт, відганяють негативну енергетику і захищають їх носія. Якщо вірити в цю прикмету, можна вдягати труси навиворіт перед важливими подіями, щоб привернути удачу та позбавитися від негативу.

Інші тлумачення нижньої білизни навиворіт
Існує ще одне повір'я, згідно з яким труси, надіті навиворіт, випадковим або спеціальним чином, можуть послужити для їх носія своєрідним талісманом і оберегом.
Цей елемент одягу, надітий навиворіт, буде захищати людину від псування і пристріту, різних темних і нечистих сил, злих духів, відганяти негативну енергетику. У той же час вона буде притягувати удачу і допомагати в досягненні успіху.
Це не означає, що тепер варто завжди носити труси навиворіт. Але якщо ви випадково одягли їх неправильно, - краще концентруватися на позитивних тлумаченнях прикмети, ніж негативних.​