15 речей, які Вам ніколи не варто зберігати в автомобілі

​Можливо, це стосується саме Вас - будьте обережні зі зберіганням певних речей в салоні Вашого авто.

Ваш транспортний засіб слід використовувати для транспортування, а не для зберігання. Зберігання цих предметів в автомобілі може зашкодити вашому здоров'ю та безпеці, інформує Ukr.Media.
Медикаменти

Більшість ліків слід зберігати при кімнатній температурі, але в автомобілі досить рідко буває така температура, особливо, коли він не використовується. Напевно, тепло не зробить ваші таблетки безпосередньо шкідливими, але воно може зробити їх менш ефективними.
Електроніка

За рахунок самих пристроїв, гаджети, такі як ноутбуки, стільникові телефони та флеш-накопичувачі, містять інформацію, яку можна легко викрасти. Якщо у вас є необхідність зберігати свій ноутбук або телефон без нагляду, переконайтеся, що інформація зашифрована. Це не дозволить злодіям переглядати інформацію без коду, окремо від пароля, який використовується для входу в пристрій. Це сильний рівень захисту і потребує чимало зусиль для того, щоб хтось зумів все-таки переглянути вашу особисту інформацію. Це набагато надійніше, ніж захист паролем.
Сонцезахисний крем

Як не дивно, активні інгредієнти в сонцезахисному кремі руйнуються при високих температурах. Залишаючи його в автомобілі в спекотний день, можна зменшити його ефективність. Плюс, тепло може викликати його вибух тюбика, залишивши салон авто у повному безладі.
Пляшечки з водою

Хоча результати дослідження є трохи незрозумілими, проте дослідження пов'язали BPA і фталати, хімічні речовини, знайдені в пластикових пляшках з водою, із такими захворюваннями, як рак і хвороби серця. Залишити пляшку стояти на сонці і нагріватися - це дійсно небезпечно і може призвести до проникнення цих хімічних речовин із пластику у воду. Крім того, якщо пляшка лежить у автомобілі деякий час, в ній можуть почати утворюватись мікроорганізми.
Сумочка

Залишаючи гаманець чи сумочку на виду, ваш автомобіль стає мішенню для злодіїв, навіть якщо ви замкнули ваші двері або забрали із сумочки цінні речі. Це не має значення, адже це своєрідний сигнал для злочинців. Це привабливо, і вони забажають захопити ваші речі.
Балончики з аерозолем

Існує причина для попереджувальних написів дрібним шрифтом на етикетках аерозолів: не зберігайте при температурі вище 50 ° С. При підвищенні температури продукту зростає і тиск усередині, що дозволяє безперервно розпорошуватися. У рідкісних випадках, які відбулись із жінкою в Арізоні і чоловіком в Англії, що відбулись влітку минулого року - тепло в автомобілі може бути настільки сильним, що аерозоль вибухає, особливо якщо ви залишите його під прямим сонячним промінням. Вибух може пошкодити машину, або, ще гірше, травмувати когось, достатньо для того, щоб відправити його до лікарні.
Кімнатні рослини

Подумайте про погоду, перш, ніж відправитися в магазини садівництва, особливо якщо ви не будете прямувати додому відразу після покупки. Навіть відносно м'які температури від 20 ° С до 25 ° С можуть знищити деякі рослини протягом години. Якщо листя торкаються вікон, то холодне скло може зруйнувати листя. Гарячі температури також можуть бути смертельними для рослин, тому тримайте їх у затінених і прохолодних місцях автомобіля по дорозі додому, і занесіть рослини в приміщення якомога швидше.
Окуляри

Скористайтеся перевагами відсіку для сонцезахисних окулярів у своєму автомобілі під час руху, але не залишайте в ньому окуляри після того, як ви доїдете до місця призначення. Тепло може деформувати пластикові рами і зробити металеві занадто гарячими. Залишаючи окуляри або сонцезахисні окуляри на панелі приладів, ви робите ще гірше, тому що вітрове скло може повернути сонячне світло, і виступити як збільшувальне скло, а отже - навіть стати причиною пожежі.
Важливі документи

Якщо у вас є особисті документи, які ви плануєте надіслати або знищити, зробіть це завдання пріоритетним у своєму списку завдань. Залишати такі файли, як шкільні розшифровки або податкові форми, у вашому автомобілі під час виконання інших доручень або поки у вас немає часу, щоб розібратися з ними, означає залишати важливу інформацію на випадок, якщо хтось вторгнеться у ваш автомобіль. Покладіть документи в машину, але подбайте про них перш за все, а потім робіть все інше. Якщо вам не потрібно, щоб вони були у вашому автомобілі, залиште їх вдома або в офісі.
Паспорт

Ніколи не залишайте паспорт в автомобілі під час подорожі, навіть якщо він здається занадто громіздким, щоб носити його в кишені. Викрасти особисті дані буде ще простіше за допомогою паспорта, ніж водійських прав. Ми повинні думати про дані та частини нашої ідентифікації як про цінності. Ви ж не збираєтеся залишати ювелірні вироби в автомобілі, але ми не маємо такого ж рівня турботи про речі, які складають нашу ідентифікацію. Проте нам потрібно це робити.
Вино

Зачекайте, щоб придбати вино після роботи або прохання купити пляшку вина. Якщо пляшка стає занадто гарячою, смак може бути пошкоджений, і рідина може розширитися достатньо, щоб просочитися навколо пробки, чи, навіть, трохи виштовхнути пробку, зіпсувавши вино всередині.
Продукти

Прибережіть купівлю продуктів на самий кінець, зробивши це незадовго до поїздки додому. У більшості випадків продукти, які швидко псуються, слід помістити в холодильник протягом двох годин. Влітку у вас є ще менше часу. Якщо температура надворі більше, ніж 30 градусію Цельсія, то їжа не повинна бути поза холодильником більше години, згідно з USDA.
Губна помада

Ваші улюблені тюбики губної помади не матимуть шансів при високих літніх температурах. Тримайте губну помаду від перетворення в непридатну для використання, розплавлену суміш, дістаючи її з косметички та кладучи на місце, а не залишаючи її в машині.
Домашні тварини

Собаки і кішки також піддаються ризику в спекотний літній час. Сотні домашніх тварин помирають щороку від перегріву в транспортних засобах, повідомляє Американська ветеринарна медична асоціація. Через годину температура автомобіля може досягти 30 ° С і вище, що може бути значно більше, ніж температура на вулиці. Навіть затінене місце для паркування не збереже температуру набагато прохолоднішою.
Маленькі діти

Навіть якщо ви очікуєте, що ваші справи займуть не більше декількох хвилин, залишаючи дітей в машині в спекотний день, ви піддаєте загрозі їх безпеку. У середньому 38 дітей щороку гинуть від теплового удару в гарячих автомобілях. Навіть якщо вікно привідкрите, температура всередині автомобіля може збільшитися майже на 8 ° С протягом десяти хвилин, повідомляє CDC. В деяких районах заборонено залишати маленьких дітей самих у авто, навіть якщо ви стоятимете зовсім поруч з ним.