Професійні апарати для виготовлення різних видів пончиків

Достеменно відповісти на питання «де вперше з'явився пончик» - не можна, але впевнено можна стверджувати, що цей вид смаженого вироби давно завоював весь світ. У кожній країні і в кожного народу є свій рецепт і спосіб приготування цього рум'яного, з засмаженої хрусткою скоринкою зовні і ніжного, і повітряного всередині пиріжка. Для того, щоб приготувати і порадувати якомога більше любителів цієї страви існує спеціальне електричне теплове обладнання, яке називається аппарат для пончиков і має високу продуктивність. Ці смачні вироби можуть урізноманітнити асортимент будь-якого закладу громадського харчування: від кафе до точки, що продає фаст-фуд.

пончики

Види пончиків

Взагалі під пончиком прийнято розуміти шматочок тіста (найчастіше круглої форми), який обсмажується з усіх боків у великій кількості розпеченого масла. Стародавні римляни використовували рецептуру приготування так званих глобули - округлі шматочки прісного тіста, які спочатку обсмажувалися в жиру, а потім поливали медом з маком. Випічкою крапфенів з п'ятнадцятого-шістнадцятого століття стали захоплюватися європейці, а в середині вісімнадцятого століття з'явилися перші вироби з фруктовою начинкою.

Найпопулярнішими у нас є традиційні російські пончики і прийшли до нас не так давно американські донатси.

  • Російський пончик повинен бути добре просмажений зовні, мати хрустку золотаву скоринку, а всередині бути повітряним, що тане в роті. Традиційною формою такого виробу є кругла, з дірочкою посередині. У пончику, приготованому по даній рецептурі, немає начинки і їдять його «з жару», тобто в гарячому вигляді. Одним з неодмінних інгредієнтів тесту виступають дріжджі, які піднімають його і збагачують повітрям. Прикрашаються посипкою з цукрової пудри.

  • Донатси - ласощі, яке прийшло до нас з-за океану і знайшло велику кількість шанувальників. Цей вид пончиків теж має круглу форму і дірку по середині, але прикрасою служать глазур і марципанова маса або різнокольорові шматочки цукру. Цей вид пончиків почав завойовувати світ з середини п'ятдесятих років минулого століття з відкриття невеликих кав'ярень, в меню яких і входили різні види цієї смачної випічки. Які тільки донатси не пропонуються досвідченому любителю пончиків: бананові і лимонні, з глазур'ю з білого і чорного шоколаду і навіть виготовлені з шоколадного тіста і сирного. Для масового виробництва Донатс існують спеціальні апарати-грилі.