Звідки пішла тенденція дарувати непарну кількість квітів

​В суспільстві існує своєрідна «мова квітів», за допомогою якої трактують, що відчуває чоловік до жінки залежно від того, скільки квітів подаровано.

Марновірство свідчить, що парна кількість квітів принесе тільки нещастя, і цей факт настільки глибоко ввійшов у наше життя, що вдень і з вогнем не знайдеш того, хто порушить цю традицію. Настав час розібратися в природі виникнення забобону - скільки квітів можна дарувати, інформує Ukr.Media.
Скільки квітів дарувати не можна?
Корінням подібна традиція сягає у далекі часи, коли на Русь ще не прийшло християнство і люди прислухалися до думки могутніх язичницьких волхвів. Волхви східнослов'янських племен були переконані в тому, що парні числа несуть особливу, негативну енергетику. Все через те, що такі цифри асоціювалися з загибеллю, завершенням життєвого циклу.
Якщо говорити про непарні числа, то за поданням тих же волхвів вони були протилежністю парних. Відповідно, асоціювалися з життям, процвітанням, навіть символізували захист від злих духів.
Такі дохристиянські забобони так міцно зміцнилися в нашому житті, що й донині на будь-які свята людині підносять непарне число бутонів в букеті, в той час, як на могилі покійного ми залишаємо букет з парною кількістю.
Кращий букет для подарунка
В суспільстві існує своєрідна «мова квітів», за допомогою якої трактують, що відчуває чоловік до жінки залежно від того, скільки квітів подаровано.
  • Якщо чоловік подарував один бутончик, він зацікавлений;
  • 3 - поважає;
  • 5 - освідчення в почуттях;
  • 7 - обожнює;
  • 9 - по вуха закоханий;
  • 11 - зазвичай підносить люблячий чоловік, символізує теплі і щирі відносини наповнені любов'ю та пристрастю;
  • 13 - ідеальний варіант для подарунка на ювілей знайомства, першої зустрічі або весілля. У народі вважається, що букет символізує безмежну любов.
Цікавий факт
В європейських країнах і в Америці люди абсолютно не замислюються про те, скільки квіток у букеті і вважається цілком нормальним подарувати 8 або 12 троянд.
Якщо говорити про східні країни, то там навпаки - парні числа вважаються щасливими, а непарні - привертають удачу. Тому там дуже важливо вирушаючи до когось в гості з букетом переконатися в тому, що там знаходиться саме парне число квітів.
Подібна традиція існує і у канадців. Вирушаючи на яке-небудь торжество в Канаді купіть парне число бутончиків. А ось на похорон треба йти з букетом в якому непарна кількість.
На території колишнього СРСР існують різні думки щодо того, після якої цифри можна не звертати уваги на прикмету про парну і непарну кількість квітів у букеті. Деякі стверджують, що вже після 10 бутонів в букеті можна не звертати увагу на забобони, тому можна подарувати і 14, і 16, і 18 бутонів. В різних інтернет-виданнях вказується цифра 50, 30 квітів. В цьому питанні навіть думки різних екстрасенсів розходяться.
Що робити, якщо подарували парну кількість квітів?
Якщо людина не вірить у прикмети, то йому буде абсолютно все одно, яке число бутонів знаходиться в подарованому йому букеті. А ось з тими, хто вірить у прикмети, дуже важливо не помилитися. Якщо з вами сталася неприємність, хтось підніс неправильний подарунок, в першу чергу заспокойтеся.
Пам'ятайте, подібну ситуацію можна змінити. Для початку можете взяти букет і розділити його на дві частини. У будь-якому випадку у вас вийде два букети з непарним числом бутонів і в одному, і в іншому. Уявіть, що вам просто подарували кілька букетів.
Екстрасенси кажуть, що ще хороший спосіб не притягати до себе невдачу або негатив - просто не рахувати бутони. Нерідко може трапитися так, що при покупці дуже великого букета покупець може прорахуватися і замість 51 троянди візьме 52 або 50. Звичайно, це не зовсім приємно, але всі ми люди, і помилитися може кожен.
Тому просто не рахуйте кількість подарованих троянд, тюльпанів, хризантем, а просто порадійте тому, що вам подарували квіти від чистого серця.
Як бачите, в різних країнах думка щодо прикмет про парну і непарну кількість подарованих квітів відрізняється. Тому краще не вірити в негативну розшифровку, а просто порадіти тому, що вам хтось вирішив зробити приємне.​