Як доглядати за своєю шкірою обличчя

Шкіра це наш одяг, який дається нам від народження і на все життя. Те як ми виглядаємо у 20 років - це наші природні дані. Те, який вигляд ми маємо у 40 - це результат нашого дбання про шкіру і стан здоров'я в цілому. Шкіру потрібно любити і ставитися до неї уважно, з повагою. Не варто думати, що шкіра самостійно впорається із сонячним випромінюванням, атмосферними явищами, холодом і таким іншим. Проте вона впорається із поглинанням якісної косметики, яка правильно підібрана. Наприклад, для сухої шкіри https://www.yves-rocher.ua/control/face/dry-skin один тип догляду, для жирної - інший. І ні в якому разі не нехтувати типом і станом шкіри під час вибору косметичних засобів.


Основи догляду за шкірою будь-якого типу


Щоб мати здорову шкіру, необхідно доглядати за нею щодня. У цього процесу немає вихідних, та й не потрібно, адже це задоволення і своєрідна медитація, коли наносиш на шкіру чудові засоби, які, наприклад можна придбати на www.yves-rocher.ua, та помічаєш, як шкіра сяє.


Незалежно від типу, стану шкіри та віку, основна щоденна програма догляду складається з 3-4 етапів:
1.    Очищення. Це дуже важливо, адже якщо шкіру не очищувати або робити це не правильно, не в достатній мірі, наступні засоби не допоможуть. Тому, 2 рази на день очищуйте шкіру засобом, який вам подобається. Якщо шкіра тонка, чутлива, подразнена, із запаленнями - не варто використовувати щітки чи спонжи, засоби з жорсткими відлущуючими гранулами. Обирайте м'який засіб и наносьте його, попередньо розтерши між пальцями на обличчя і змийте водою.
2.    Тонізація. Цей етап завершує очищення та готує шкіру до наступного кроку.
3.    Зволоження/живлення. Наносіть крем або гель на шкіру обережними аплікативними рухами за масажними лініями. Не розтягуйте шкіру адже це порушить її тургор і призведе до поганих наслідків.
4.    Захисний засіб з spf після вранішнього зволоження.


Додатково використовуйте маски, легкі пілінги. Періодично варто відвідувати косметолога, особливо коли шкіра жирна та проблемна.


Якщо є необхідність, окрім масок, можна додати серуми згідно проблеми, яку хочете вирішити. Але використовувати ці засоби курсами.
Важливо! Шкіра дуже чутлива до косметики та маніпуляцій. Вона "розуміє" коли ви змінюєте засоби чи взагалі програму догляду. До кожної зміни шкіра починає адаптуватися і це триває певний час. Тому, якщо хочете мати здорову шкіру, не користуйтеся одночасно різними брендами та продуктами. Це призведе до стресу, і як наслідок, одного дня буде вкрай складно обрати ефективну продукцію.