9 травня – Степанів день: традиції, обряди та прикмети

​Чому сьогодні потрібно мріяти і думати тільки про хороше?

9 травня православні християни згадують святителя Стефана Пермського. У народному календарі дата отримала назву Степанів день, Глафіра-горошниця, інформує Ukr.Media.
Хто такий святий Стефан?
Проживав Стефан в XIV столітті, був родом з Великого Устюга. Батько його — священнослужитель, разом з ним хлопчик завжди ходив у храм і вивчився церковному статуту і співу.
У підлітковому віці переселився в Ростов, де став жити в монастирі Григорія Богослова і прийняв постриг. У 1383 році був поставлений єпископом в Пермську єпархію.
Стефан ревно знищував язичницькі пам'ятки і проповідував християнство, в період його правління було збудовано безліч православних храмів.
Обряди й традиції цього дня
У цей день також вшановують праведну Глафіру, в народі її назвали горошницею, тому що 9 травня на Русі завжди сіяли горох. При цьому насіння заговорюють, щоб урожай видався на славу.
9 травня наші предки вважали днем обманів, тому на сьогодні краще не призначати весілля і заручини, також не варто займатися ворожінням. А ось для усіляких дієт і очищувальних процедур день дуже сприятливий.
Постарайтеся сьогодні сконцентрувати свої думки тільки на гарному
Протягом століть народ перевірив, що все задумане в Степанів день збувається. Тому намагайтеся сьогодні, щоб вашу голову не відвідували погані думки, думайте і мрійте тільки про хороше.
Насправді це не так вже й просто. Здавалося б, що тут такого, тільки дай волю — буду цілий день фантазувати приємне. Але часом думки лізуть в голову незалежно від нас.
Наприклад, викликав начальник і перше, що ми думаємо: «А раптом буде лаяти?». І рідко кому відразу приходить думка: «Мабуть, хоче мене похвалити».
Або затримується чоловік з роботи, і дружина починає хвилюватися: «Де він? З ким він? А раптом щось трапилося — машина зламалася, в аварію потрапив, загуляв?», погані думки цілим роєм відвідують свідомість. Ні б помріяти, що чоловік заїхав по дорозі додому купити вам букетик квітів або торт на вечерю.

Треба чітко розуміти, що кожна наша думка — це бажання, яке рано чи пізно втілюється в реальність. Всесвіту все одно, які думки рояться в нашій голові, він виконує будь-які запити, незалежно від того, позитивні вони чи негативні. Коли загадуєте якесь бажання, адже ви не просите про погане? Тоді негайно перестаньте думати про погане, поки воно не почало здійснюватися.
1. Що ви робите, коли не подобається фільм? Просто вимикаєте телевізор або шукаєте щось цікаве. Заведіть у своїй голові подобу такої кнопки, як тільки закрадається лиха думка, відключайте її, або тисніть і перемикайтеся на позитив.
2. Пропускайте мимо себе всю негативну інформацію про катастрофи, вбивства, аварії. Погані новини ігноруйте, сприймайте абстрактно. Як кажуть, не беріть близько до серця, інакше вся голова заповниться негативом і не буде місця для хорошого.
3. Навчіться завжди перебувати у доброму настрої, радійте кожній дрібниці навколо — сонячному дню, теплого дощу, летючим птахам і кішці, яка муркотить. Заведіть собі таку гру — збирати позитив. Протягом дня, наче до скарбнички, складайте позитивні емоції, і незабаром ви помітите, що з кожним разом їх все більше і більше.
4. Будьте сильною людиною. Погані думки, вони як віруси. Сильну людину їм важко здолати, а в слабкій вони будуть розростатися, наче сніжний ком. Неприємності і проблеми бувають у кожного, але сильні люди на них не зациклюються, а слабкі тільки й знають, що ниють.
І не чекайте, що позитивні бажання почнуть виконуватися миттєво, все прийде з часом.
Народні прикмети 9 травня
Якщо 9 травня у хмар не видна верхня частина, значить, треба чекати затяжні і проливні дощі з грозами.
Ясний день і велика роса у Степанів день віщують гарний урожай огірків.