Ретроградний Меркурій з 8 липня 2019 року: які зміни відбудуться у сфері фінансів і роботи

​8 липня починається зворотний рух Меркурія — планети, яка відповідає за фінанси і кар'єру.

Для багатьох це означає початок несприятливого періоду у даних сферах або глобальні зміни в них, інформує Ukr.Media.
Енергетика Меркурія дуже динамічна і мінлива, як, втім, і фінансовий світ. Коли планета стає ретроградною, зміни відбуваються без нашого втручання, а необдумані вчинки можуть стати початком ланцюжка неприємних подій.
Які зміни принесе ретроградний Меркурій
Згідно з астрологічними даними, планета пробуде в ретроградному стані до 31 липня, але найважливіше — те, що відбуватиметься на самому початку, тобто в перші пару днів. Як тільки планета розгорнеться, може з'явитися сильне бажання витратити багато грошей, або, навпаки, загостриться жадібність. Залежить це від того, до якого типу людей ви відноситеся.
Експерти відзначають, що з 8 липня краще остерігатися недоброзичливців серед колег і ділових партнерів. Перші два дні зворотного руху планети стануть апогеєм зрад і конфліктів у сфері роботи і бізнесу. Загостриться конкуренція і боротьба за місце під сонцем. Багато людей підуть на хитрість заради слави, вигоди і авторитету.
8 і 9 числа людей покине удача, тому астрологи рекомендують не ризикувати, не братися за дуже складні завдання і справи. Початок ретроградного руху Меркурія буде пов'язаний зі зривами планів, з появою нових небезпек.
Поради астрологів на початок ретроградного Меркурія
На самому початку зворотного руху цієї планети астрологи рекомендують:
  • не брати в борг;
  • займатися завершенням важливих невідкладних справ;
  • не давати порожніх обіцянок;
  • не квапити події;
  • не звертати увагу на чутки;
  • відкласти на потім юридичні справи.
Меркурій — планета динаміки, але ретроградний стан говорить про те, що потрібно робити все навпаки. Необхідно вдумливо розбиратися з кожним завданням, особливо якщо ви працюєте інтелектуально. Увага буде розсіяною, пам'ять погіршиться. Це означає, що необхідно як слід зважувати всі рішення.
Недоброзичливці можуть розпускати чутки. Це може підірвати вашу продуктивність, тому краще не звертати уваги на плітки, а також перевіряти всі факти, не довіряючи людям, які цього не заслужили.
Судові процеси та розгляди, швидше за все, не дадуть ніяких позитивних плодів ні одній, ні іншій стороні. Краще відкласти це щонайменше до 10 липня.
Найголовніше — не варто брати кредити, гроші в борг або давай комусь у борг. Це може призвести до погіршення відносин навіть з найближчими людьми. Бути чуйними потрібно, але краще допомагати не матеріально, а морально.
Убезпечити себе в роботі та бізнесі можна наявністю запасного плану. Це обов'язкова умова спокою і впевненості. Астрологи зазначають, що якщо на початку ретро-Меркурія є можливість підстрахуватися, то краще нею скористатися.
8 і 9 числа можливі непередбачені труднощі: начальство або колеги можуть бути незадоволені вашою роботою, якою б гарною вона не була. Багато колег або людей, що стоять вище за посадою, відкриють своє справжнє обличчя. Це може призвести до звільнень, до зміни курсу. Головне — не панікувати, адже все, що відбувається, — на краще.
Ретроградний Меркурій — не ворог. Початок його руху відкриває таємниці, прискорюючи те, що і так має коли-небудь трапитися. Він розкриє наші вади і слабкості, змусить показати себе такими, які ми є. Бережіть свої гроші і будьте обережні.​