Витирання столу рукою може призвести до низки невдач у житті людини

​Щоб гарно жити, варто уникати витирання столу рукою.

Знаючі люди розповіли, чому насправді не можна витирати зі столу крихти рукою. Існує у народі повір'я, що, порушуючи дану прикмету, людина може не тільки накликати на себе біду. Наслідки, через порушення даної народної прикмети здатні зіпсувати людині життя, інформує Ukr.Media.
Чому не можна витирати зі столу рукою і наскільки небезпечно це може бути для людини
Серед народних прикмет досить часто зустрічаються різні прикмети про сімейний добробут, а також побутові предмети. Особливо в давні часи шанувався обідній стіл. Його стільницю асоціювали не тільки з годувальницею, а й надавали їй особливе магічне значення. У народі вважалося, що, якщо зневажливо ставитися до столу, а точніше до самої стільниці, це могло спричинити певні наслідки і покарання.
До списку особливої неповаги до обіднього столу входило багато дій, в тому числі і витирання зі столу рукою. Таке значення столу надавалося здавна, бо саме він був центром підтримки життєдіяльності. Це обумовлено тим, що за столом завжди збиралася родина в повному складі, і вживала їжу, дякувала Богові за хліб насущний. Існує багато народних прикмет про стіл, і у кожної з них своє значення.
Однією з найпоширеніших народних прикмет про стіл є як раз змітання крихт зі столу рукою. Завдяки незнанню даної народної прикмети багато людей марно намагаються побороти бідність. Насправді ж, змітаючи крихти або будь-які залишки їжі рукою, не використовуючи при цьому щонайменше рушник, людина змітає своє багатство. Бог за таку неповагу карає людину, позбавляючи її їжі і грошей, бо вона сама захотіла позбутися цього.
Чому не можна зі столу витирати крихти папером і стукати по стільниці
Як відомо, якщо витирати крихти зі столу рукою, можна збідніти, і це далеко не жарти. Але, ознайомившись із цією прикметою, варто врахувати, що на цьому все не закінчується. Насправді ситуація не зміниться, якщо людина буде витирати стільницю папером в будь-якому його вигляді.
Під забороною також паперові рушники, серветки. Якщо поміркувати, всі ці вироби створені з одного і того ж матеріалу, що і папір. Витираючи папером стіл, людина ризикує втратити все своє багатство і хліб, який послав їй Всевишній. Краще витирати зі столу рушником, спеціальною ганчіркою, губкою для миття посуду. Також за прикметою стіл бажано накривати скатертиною, і після прийняття їжі струшувати її, а стіл протирати.
До неповаги стосовно обіднього столу відносять нехтування предметами. Ні в якому разі не можна стукати по стільниці, закидати на неї ноги, і вже тим більше не можна використовувати стіл замість стільця. На обідньому столі ніколи не повинні знаходитися сторонні предмети. Обідній стіл тільки для прийняття їжі — він зовсім не призначений для рукоділля, малювання, готування на ньому. Згідно з прикметою, той, хто зважиться не послухатися, може отримати серйозне покарання.
Як привернути удачу згідно з прикметами, що пов'язані з обіднім столом
На щастя, якщо ставитися до обіднього столу правильно і з повагою, людина може привернути в будинок щастя, удачу і благополуччя. Згідно з прикметою, залучити фінанси допоможе купюра, яку необхідно покласти під скатертину перед прийняттям їжі. Як тільки трапеза буде завершена, гроші варто забрати так, щоб інші домашні не помітили.
Також, щоб привернути в будинок щастя, варто виключити будь-які сварки, які можуть відбутися за столом. Завжди варто пам'ятати, що в обідніх столів особлива енергетика, і будь-який негатив вони вбирають швидко. Щоб привернути щастя, за столом треба обговорювати вишуканий смак приготованої їжі, хороші події.​