Езотерики попереджають: годинники «з'їдають» роки господарів, якщо їх забагато в будинку

​Годинники в будинку наближають старість.

Багато хто чув, що годинник володіє містичними функціями. З ними пов'язують прикмети і забобони. В основному мова йде про наручні годинники, але, за словами езотериків, годинники в будинку здатні завдати серйозної шкоди людині. При неправильному розміщенні і кількості вони наближають старість когось із членів сім'ї, інформує Ukr.Media.
У сучасних квартирах годинник можна зустріти в кожній кімнаті, включаючи туалет. Езотерики вважають це найголовнішою і страшною помилкою людей. «У квартирі повинен бути тільки один годинник», — розповіли фахівці. Навіть цього іноді буває недостатньо. Деякі годинники не підходять людині. В такому разі вона починає помітно старіти. Негативний вплив може відчути на собі будь-який член сім'ї, при тому, що інші будуть відчувати себе нормально.
Щоб не постаріти завчасно, езотерики рекомендують вибрати один новий годинник з батарейкою. Вішати його в спальні або дитячій кімнаті не можна. Ідеальним місцем буде коридор, де енергії сходяться в одну. Якщо хтось із членів сім'ї почне помітно старіти, годинник необхідно зупинити. Через кілька місяців людині стане помітно краще. Тоді доведеться купити інший хронометр.
Наручний годинник, за словами езотериків, носити не рекомендується. Нешкідливими можуть бути тільки хронометри із золота. Хорошою альтернативою вважаються смартфони, які крім інших функцій ведуть облік часу. Вчені кажуть, що забобони з годинником можна віднести до «дитячих страшилок». А от у спальні вони дійсно не потрібні. Медики довели, що сон якісніший, якщо людина серед ночі не може побачити точний час.