Лікар-дієтолог із Закарпаття розповіла про користь гранату

Відомий український лікар-дієтолог родом із Закарпаття Оксана Скиталінська розповіла про користь гранату для здоров'я
ГРАНАТ -- ЦЕ МОЛОДІСТЬ!
.
Саме середина лютого -- це вже, здається, крайня точка сірості, слякоті і всього того, що ми хочемо, щоб швидше закінчилося і прийшла весна
.
І саме час їсти гранати. Насправді, їх потрібно їсти завжди, але весь лютий і до кінця гранатового сезону -- це точно.
.
Гранат стоїть на вершині вершин по вмісту поліфенола елагової кислоти. Потрапляючи в кишечник під впливом мікрофлори елагова кислота перетворюється на цінний "омолоджувальний" продукт -- уролітін А.
.
Уролітін А робить нас молодими, тому що:
❤️ очищує клітини від клітинного сміття (стимулює аутофагію), а також -- від старих, зношених мітохондрій, які буквально засмічують клітини і ведуть до збою їхньої роботи, виробляють надмірно багато вільних радикалів, що руйнують клітини і весь організм;
❤️ «омолодження" мітохондрій активує м'язеву тканину -- нам легше отримати красивий рельєф при заняттях спортом і сповільнює вікову втрату м'язів, яка веде до саркопенії (критичноїта старечої дряхлості;
❤️ сприяє синтезу особливих білків, які ущільнюють клітини кишечного епітелію і не дають змогу токсинам, канцерогенам і тлд потрапити через кишечну стінку, тобто оікує синдром "дірявого кишечника";
❤️ має протимікробну дію, пригнічуючи в кишечнику ріст хвороботворних бактерій;
❤️ має протираковий ефект, особливо при різних видах раку молочної залози та простати, запобігає ангіогенезу, тобто прогресуванню раку (утворенню кровоносних судин, які б живили пухлину).
.
Рекомендація: їжте гранати щодня хоча б місяць і Ви точно відчуєте супер результат!
Оксана Скиталінська