Життя після смерті: в США будують найбільше в світі кріосховище

12 січня 1967 року в США вперше заморозили людину. Це був професор психології Джеймс Бедфорд, який помирав від раку нирок з метастазами в легені.
Творці запевняють, що зможуть захистити довірений їм біоматеріал від будь-яких небезпек. Енергопостачання підтримується за рахунок поновлюваних джерел - тепла землі і сонячної енергії. Також запаси енергії будуть зберігати у вигляді рідкого азоту.
Цю процедуру роблять, щоб обдурити смерть. Люди вірять, що заморожені тіла воскреснуть, як тільки медична наука досягне такого рівня розвитку, що зможе вилікувати те, що їх убило.
Кріоніка є мистецтвом заморожування мертвого тіла або окремих частин цього тіла для їх подальшого зберігання.
Процес заморожування повинен починатися, як тільки пацієнт помирає, щоб запобігти пошкодженням мозку, застосовуючи засоби. Під час процедури тіло охолоджують у крижаній бані, щоб поступово зменшувати температуру.Потім експерти зливають кров і замінюють її на антифриз, щоб зупинити появу в організмі шкідливих кристалів льоду.
"Після смерті кров зливається, відкачується, і замість крові заливається перфузат. Той розчин, який при температурі сухого льоду або рідкого азоту не перетворюється на кристали льоду, які руйнують клітини мозку", - розповідає Михайло Крижанівський, працівник компанії "КріоРус".
Для тих, хто і після відродження розраховує не власне тіло - збереження в повний зріст. Можна заморозити і сам мозок - це називається нейрозбереженням. Більшість таких пацієнтів долає час у меншому дьюарі. Цей варіант - для тих, кому важливо зберегти свідомість, а тіло в майбутньому влаштує і штучне. І коштує дешевше - 10 тисяч доларів, замість 30.
В США будують перший в світі центр посмертної заморозки. У центрі планують побудувати найбільше в світі кріосховище, розраховане на заморозку 50 000 людей.
Архітектор кріогенетичного центру Стівен Валентайн називає свій проект "новим Ноєвим ковчегом", який перенесе людей в майбутнє.
14-річна хвора на рак виборола в суді право на кріогенне заморожування власного тіла після смерті. Це перший випадок у Великій Британії.
Торік у серпні в неї діагностували рідкісну форму раку. Хворобу визнали невиліковною. Дівчина вирішила, кріогенне заморожування є єдиним шансом повернутися до життя.