Вчені виявили в льодовиках Тибету невідомі людству віруси

Протягом останніх 15 000 років на льодовику на північно-заході Тибетського плато Китаю проходила вечірка для деяких незвичайних гостей: ансамблю заморожених вірусів, багато з яких невідомі сучасній науці.

Льодовики Антарктиди, Жива планета
Льодовики Антарктиди, Жива планета

Вчені виявили в льодовиках 28 невідомих раніше вірусних груп.

Зразки льодовиків Антарктиди, Naked-science
Зразки льодовиків Антарктиди, Naked-science

Дослідження цих загадкових вірусів може допомогти вченим у двох напрямках: по-перше, ці дані можуть навчити дослідників, які віруси процвітали в різних кліматичних умовах і середовищах з плином часу. Наскільки вони небезпечні - невідомо.

Нагадаємо, що Huawei і Honor готові здивувати публіку своїми новими гаджетами, але компанії відмовилися від 100-мегапіксельних датчиків у своїх майбутніх смартфонах. На їхню думку прогрес в мобільній індустрії йде не в тому напрямку.

Як повідомляв Знай.uа компанія Sony запатентувала незвичайний контролер, який сподобається користувачам. Тепер в гаджет для консолі запровадять голосове керування, попутно додаючи мікрофон в сам геймпад.

Також Знай.uа повідомляв, що вчені Китаю виявили скам'янілості незвичайного дракона, який був розміром з ворону, але мав довгих хвіст з кістками.