Гіпотеза про те, що Марс колись був населеним, отримала чергове підтвердження

В даний час ця планета суха і негостинна пустка, але якщо говорити про мільярди років тому, то в ті часи клімат тут значно відрізнявся, інформує Ukr.Media.
Виявлені на Марсі водойми оцінили придатними для життя.
За результатами досліджень, проведених раніше, було виявлено, що на планеті були водойми, включаючи водосховища з проточною водою. Нове дослідження, яке відбулося, відзначає їх набагато придатнішими для життєзабезпечення, ніж було заявлено раніше.
Для того, щоб наочніше уявити Марс і його населення, вченими було прийнято рішення про відтворення хімічного складу його водойм. В цьому їм допомогли дані, які були зібрані та передані марсоходом Curiosity.
Згідно з аналізом опадів з дна кратера Гейл, який представляє собою котлован у діаметрі 154 кілометри, припустили, що він був наповнений водою. Спираючись на дані складу осаду, було визначено, що його кислотність аналогічна земним океанам. А саме наявність хлориду натрію і помірна солоність марсіанської води говорять на користь цього висновку.
Таким чином дослідники прийшли до висновку, що у водоймах на Марсі цілком міг бути розвиток живих організмів. Можливо внаслідок якоїсь катастрофи Червона планета втратила свою атмосферу, а разом з нею і водні ресурси. Вченими висунуто кілька теорій про причини цієї події, але на сьогодні впевнених доказів не наведено.