4 хвороби, якими страждають офісні працівники


У кожної сфери діяльності є свої «підводні камені», ми ж вирішили з’ясувати, з якими проблемами стикається більшість людей, які проводять п’ять днів в тиждень в офісі.
Комп’ютерна миша не така нешкідлива
Здавалося б, як проста мишка може вплинути на нашу працездатність? Фахівці-неврологи практично щотижня приймають пацієнтів, які стикаються з так званим «синдромом комп’ютерної миші», який має другу назву – «синдром карпального каналу». Його симптоми, як правило, однакові у всіх: людина починає відчувати поколювання, оніміння в перших трьох пальцях руки. У перший час біль можна терпіти, проте з часом вона стає хронічною і зволікати з візитом до лікаря вже ніяк не можна. Лікар призначить необхідні вправи і підкаже, як уникнути рецидиву.
Небезпека для очей
Йдеться про «синдром сухого ока». Ця проблема також нерозривно пов’язана з постійним перебуванням навпроти комп’ютерного монітора, а також за умови, що у вашому офісі працює занадто потужний кондиціонер. Крім того, людям, що носять контактні лінзи також знайомі сухість і відчуття піску в очах після довго робочого дня. У цьому випадку не можна пускати проблему на самоплив – краще не стане – проконсультуйтеся з офтальмологом, який підкаже, на які очні краплі варто звернути увагу.
Хронічна втома
Якщо в перший час навіть найулюбленіша робота змушує вставати раніше звичайного і виконувати якомога більше з покладених обов’язків, то з часом організм починає «википати». Найчастіше проблемою постійної втоми страждають жінки, які проводять більшу частину часу в офісі. Фахівці ще не знайшли точної причини виникнення бажання поспати при першій-ліпшій можливості і постійних болях, навіть при виконанні елементарних завдань. На думку психологів, найвірогідніша причина – психологічна: виникає порушення в роботі нервової системи, спрвіться з яким не так вже й просто. Якщо ви постійно відчуваєте слабкість, постарайтеся частіше перемикати увагу з одного завдання на інше, щоб не перевантажувати мозок монотонної діяльністю, в запущеному випадку необхідна консультація фахівця.
Сколіоз
Проблема, що проходить через все наше життя, починаючи зі школи, коли доводиться сидіти в неправильній позі більшу частину дня. Сидяча робота призводить до застою солей міжхребетних дисків, а також спостерігається поява тріщин в хребцях. Щоб не зіткнутися з подібною проблемою, постарайтеся додати в життя більше активності, наприклад, відмінним рішенням проблеми стане відвідування класів пілатесу, який допоможе м’яко виправити невеликі викривлення.
За матеріалами