«Один день на небі дорівнює тисячі років на землі». Вчені довели, що це дійсно так

«У Господа один день, як тисяча років, і тисяча років, як один день», — сказано в Біблії.
Схожий вираз — «Один день на небі дорівнює тисячі років на землі» — знайомий і китайцям, правда, більшість із них вважають його вигадкою. Однак учені довели, що це твердження зовсім не вигадка.
Земля обертається навколо своєї осі за один день, а навколо Сонця — за рік. Період обертання Юпітера навколо Сонця становить 11,86 років, тому, якщо людина проведе рік на Юпітері, то на Землі пройде майже 12 років. А якщо людина поживе рік на Нептуні, на Землі пройде приблизно 165 років.

Меркурій робить один оберт навколо своєї осі за 58 днів, а Сонце він обходить за 88 днів. Якщо провести на Меркурії рік, то на Землі пройде 88 днів.
Тоді, якщо вийти за межі Чумацького Шляху, чи знайдеться планета, де один день дорівнюватиме тисячі років на Землі?
Дослідники виявили, що Сонцю потрібно близько 200 млн років для того, щоб зробити повний оберт навколо центру Галактики. Галактика ж робить повний оберт за один мільярд років.
Група дослідників під керівництвом Герхардта Мойрера з Міжнародного центру радіоастрономічних досліджень при Університеті Західної Австралії з'ясувала, що незалежно від масштабів усі галактики роблять повний оберт навколо своєї осі приблизно за мільярд років.
«Незалежно від того, велика це галактика або маленька, якби ви розташувалися на її краю, вам знадобилося б близько мільярда років, щоб зробити повний оберт», — заявили дослідники.
Чумацький Шлях — це всього лише маленька точка на тілі Всесвіту, яка складається з незліченних галактик. Якщо дістатися до краю Всесвіту і провести там рік, скільки мільярдів років пройде на Землі?
Учені вважають, що час — це відносне поняття, і якщо вийти з нашого простору, земний «час» перестане існувати.
Теорія відносності Ейнштейна говорить, що час і простір разом утворюють чотиривимірний простір-час і складають базову структуру Всесвіту. У порівнянні з нерухомими годинами хід рухомих годин буде ставати тим повільніше, чим швидше вони рухаються в просторі. Якщо рухатися зі швидкістю світла або навіть швидше, час може повністю зупинитися.
Іншими словами, якщо космічний корабель пролетів 1000 світлових років зі швидкістю світла, для пасажирів на кораблі, можливо, пройде лише мить, але для людей на Землі мине десять століть.
Сучасна наука довела, що вираз «один день на небі дорівнює тисячі років на землі» не є вигадкою.
Джерело: EpochTimes