На обласних олімпіадах школярі з Тячівщини і Тячівської ОТГ здобули 14 призових місць


Нещодавно Tyachiv.com.ua повідомляв, що перемогу на ІІІ (обласному) етапі Всеукраїнської предметної олімпіади з історії здобула учениця Калинівської ЗОШ І-ІІІ ст. Тетяна Михальчич.Наразі в Ужгороді змагання юних інтелектуалів краю вийшли на фінішну пряму. Вихованці навчальних закладів Тячівщини і Тячівської ОТГ продемонстрували на них успішні результати.

Традиційно призові місця на обласній олімпіаді з румунської мови та літератури здобувають вихованці навчальних закладів румуномовного регіону. Ось і цьогоріч диплом за І місце виборола дев’ятикласниця Нижньоапшанської ЗОШ І-ІІІ ст. Марія Влад. На другому місці – учениці 10-го класу Солотвинського ліцею-інтернату ім.М.Емінеску Ніколетта Прикоп та  Солотвинської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 Лавінія Негре.  

Ще одне вагоме досягнення юних розумників Тячівщини – ІІ місце на обласній олімпіаді з фізики. Таким результатом потішила учениця 10 класу Грушівської ЗОШ І-ІІІ ст. Марія Бринзяник (на фото). До участі у відповідальних змаганнях інтелектуалів школярку готувала вчитель фізики О.І.Москаль. Як каже директор школи Василь Драч, Марійка – активна, цілеспрямована учениця, яка завжди знайде рішення навіть найскладніших завдань.

Так, на олімпіаді юних знавців хімії диплом за ІІІ місце виборов одинадцятикласник Тячівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім.В.Гренджі-Донського Максим Тарусин (вчитель Е.М.Савчук). 

З таким же результатом повернувся з обласної олімпіади з біології учень 8-го класу цього ж навчального закладу Максим Левицький (вчитель Г.В.Гарастей). 

ІІ призове місце на інтелектуальних змаганнях юних знавців правознавства зайняла дев’ятикласниця Калинівської ЗОШ І-ІІІ ст. Єлизавета Бойчук (вчитель правознавства – директор Калинівської ЗОШ І-ІІІ ст. Ю.І.Бойчук). 

Міцні знання української мови та літератури продемонстрували й учні шкіл з угорською та румунською мовами навчання. Зокрема, І місце на олімпіаді з цього предмету здобула учениця 8-го класу Нижньоапшанської ЗОШ І-ІІІ ст. Юліана Йовдій (вчитель М.Ю.Борка). Крім цього, розумниця стала першою на районній олімпіаді з математики. Другу сходинку у змаганнях українських філологів посіла дев’ятикласниця Тячівського ліцею-інтернату з угорською мовою навчання Анастасія Макар. Дипломи ІІІ ступеню вибороли учень 8-го класу цього ж закладу Михайло Марушевський та дев’ятикласниця Тетяна Чонка (усіх трьох готувала вчитель М.С.Думнич).

Ще один призовий диплом здобула обдарована калинчанка Тетяна Михальчич –  цього разу на олімпіаді з географії (вчитель – М.М.Метелешко). 
На обласних змаганнях знавців російської мови та літератури вдало виступив учень 10-го класу Солотвинської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 Андрій Капаци, який здобув призове ІІ місце (вчитель Л.І.Ціпле). 

14 призових місць – такий наразі здобуток школярів Тячівщини і Тячівської ОТГ. Залишається побажати юним інтелектуалам так тримати і надалі.

Наталія Маджара для Tyachiv.com.ua