"Бережіть своє здоров’я та більше відпочивайте" - Степанов Віктор Володимирович

За дверима його приймальної завжди черги, люди з різних куточків України записуються до нього на прийом за кілька місяців наперед. «Ця людина – лікар від Бога» – не перестають запевняти пацієни, які знаходяться поруч. Степанов Віктор Володимирович - лікар-тібетської медицини, мануальної терапії і просто травматолог, лікує людей з різноманітними хворобами: від нескладних до найважчих. 
І сьогодні зранку біля його дверей уже 8 пацієнтів, які не перестають дякувати лікарю.


«Скільки лікарів я вже відвідав і ні один не зміг поставити мені діагноз або назвати причину болю в спині. Кожен рух – біль. Але відвідавши декілька сеансів Віктора Володимировича, я ніби заново народився» - розповідає п. Василь.


«Більше ніж половина зароблених грошей тратилося мені на лікування. Будь-яка лікарня, будь-який лікар,будь-які гроші – я була готова на все, тільки щоб нормально себе почувати. Як дізналася, що на Тячівщину приїжджає такий лікар, то відразу прийшла на сеанс і біль, як рукою зняло. Дякую Богу, що такі люди є серед нас» - ділиться п. Марія.


Нам уже неодноразово вдається поспілкуватися з самим Віктором Володимировичем. Отож:
- З якими захворюваннями до вас найчастіше звертаються закарпатці?
- Люди в основному звертаються до мене з проблемами хребта.Тут майже в кожної людини, у дітей та дорослих, помітні порушення в роботі ендокринної системи, захворювання щитовидної залози. Але є і важчі випадки- ДЦП. Є дитина, яка взагалі ні руками ні ногами не працювала, а тепер уже після кількох сеансів вона дуже активна.


- Скільки років ви присвятили медицині?
- Більшу частину життя - 39 років, присвятив професійній діяльності. Медичну освіту здобув в Одеському медичному інституті, відтак 3 роки вчився у вищій академії медицини в Ленінграді. Але винятковий дар у лікуванні – це насамперед навчання бабусі - Фортуни Василини, яка була сильною знахаркою. Саме вона навчила мене азам траволікування та костоправства. А вже після навчання, будучи освіченим лікарем, я поставив всі свої знання на наукову основу. 

-У чому перевага мануальної терапії над медициною?
- Я вважаю, що мануальна терапія це та сама медицина, тільки без хірургічного втручання.


- Що порадите тячівцям та жителям Закарпаття, щоб у них не було проблем зі здоров’ям?

- Слухати природу!
Ви дуже багато працюєте. З однієї сторони це добре, але з іншої… На Закарпатті і коні працюють менше ніж люди. Майте поняття як працювати, бережіть своє здоров’я та більше відпочивайте!
Записатись на прийом до Віктора Володимировича можна зателефонувавши за номером: 098 270 86 16;
 (050) 493-58-53

Розмовляла Cвідерська Олександра для Tyachiv News