Вбивство на Тячівщині: В Ужгородському міськрайонному суді пояснили, як випустили 14-літнього закарпатця з-під варти

Вбивство на Тячівщині: В Ужгородському міськрайонному суді пояснили, як випустили 14-літнього закарпатця з-під варти
У прес-службі заявляють, що такий запобіжний захід, суддя обрав не тільки через неповнолітній вік, а й наявність нотаріально завіреної заяви про те, що потерпілі не мають жодних претензій до підозрюваного.
Раніше Мukachevo.net писало, що 16 березня слідчий суддя обрав підозрюваному у вбивці хлопцю запобіжний захід у вигляді тримання його під вартою строком на один місяць.  (до 13 квітня 2018 року).
Після того, як підійшов час до сходження строку, до суду надійшло клопотання від слідчого відділу ГУНП в Закарпатській області щодо продовження строку тримання під вартою і надали відповідні документи судді.
Суд розглянув клопотання, але змінив своє рішення і оголосив інший запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт з покладенням заборони покидати місце свого проживання без дозволу слідчого, прокурора або суду.
— При розгляді клопотання слідчим суддею враховано не тільки неповнолітній вікпідозрюваного й вимоги Конвенції про права дитини, а й те, що потерпілою стороною, а саме батьком померлого, подано нотаріально завірену заяву про те, що він  жодних претензій до підозрюваного не має, - зазначила прес-служба Ужгородського міськрайонного суду.
Тому і було винесено таку ухвалу
За інформацією суду, прокуратура подала 13-го квітня апеляційну скаргу, до Апеляційного суду Закарпатської області.
У суді зазначають, відповідно до законодавства, контроль за дотриманням підозрюваним обраного судом запобіжного заходу покладається на правоохоронні органи, зокрема поліцію. 
Важливим повідомленням ще є й те, що від прокуратури та слідства не надходили клопотання щодо обрання міри запобіжного заходу іншим фігурантам у даній справі.
Тобто, у даній справі фігурує лише один підозрюваний.
Нагадаємо, близько 500 людей, вийшли на протест, оскільки головний підозрюваний не виконував навіть рішення суду, а вільно гуляв селом. Більше того, місцеві наполягають, що у цього підозрюваного був спільник, якого поліція не затримала.
Мukachevo.net