Як вирішити проблему безпритульних собак у Тячеві?

Собака – людині друг. Це  усім відома істина, яка не потребує ні стверджень ні заперечень. Проте, голодна безпритульна тварина може стати джерелом проблем. На жаль, чотирилапі безхатченки – одна з обов’язкових «візиток» будь-якого міста чи селища. Не винятком став і Тячів. Кошлатих бродяг часто можна зустріти на площі міста, біля лікарні чи школи, в районах зупинок громадського транспорту.
Сьогодні зграя безпритульних собак "атакувала" дитячий майданчик, у центрі міста. Люди скаржаться, що бояться за дітей,  бездомні собаки ходять зграями і можуть проявляти агресію.
Ставляться до безпритульних тварин по-різному. Хтось підгодовує з жалю, хтось намагається знайти доброго господаря для знедоленого пса, а хтось «пригощає» стусаном або ж навіть отрутою. Насправді безпритульні тварини часто несуть загрозу для людей.
Але у нас проблема у суспільстві. Багато людей захоплюються вірним Хатіко і не можуть стримати сліз під час перегляду фільму про пса-героя. Але мало хто помічає тих хатіко, які навколо нас. Потрібно змінювати свідомість людей, щоб вони брали відповідальність за менших друзів. Потрібні також зміни до законодавства. Наприклад, у Німеччині штраф за викинуту тварину – 25 тисяч євро. 
У Італії, окрім штрафів, є також кримінальна відповідальність. Тобто за викинутого собаку чи кота ви можете опинитися за гратами.


Ми відповідаємо за тих, кого приручили!

Свідерська Олександра для Tyachiv News