Наслідки негоди в Углі: 28 будинків залишились без дахів (ФОТО)


Від учорашньої негоди суттєво постраждало і село Угля. Тут теж сильна злива з градом супроводжувалася грозою та шквалистими поривами вітру.Як повідомив Углянський сільський голова Валерій Феєр, негода завдала чималої шкоди мешканцям села. Буревій повністю оголив дахи на 28 будинках у селі, понад 50% покрівлі зруйновано на 76-х, часткові пошкодження наявні на 130-ти будинках.  

Найбільше постраждали мешканці вулиць Олександра Шимона, О.Суворової, Шкільної, Лесі Українки. Знесло шифер на половині покрівлі триповерхового багатоквартирного будинку по вул.Центральній. Невеликі пошкодження є на будівлях навчальних закладів села, а також на старій будівлі дільничної лікарні. 

«Буря здійнялася близько 17.00, наприкінці робочого дня. Надворі так потемніло, що автоматично спрацювало вуличне освітлення. Від сильного вітру падали дерева на дорогу та автомобілі. П’ять смерек повалило біля будівлі сільської ради. Але після того, як негода стихла, за роботу оперативно взялася місцева пожежна охорона, тож до ночі  проїзд вулицями села, а також автошляхи до Малої та Великої Угольки вдалося розчистити. Серйозних пошкоджень зазнали лінії електропередач села», – каже Валерій Феєр.

Сьогодні упродовж дня люди, чиє житло постраждало від стихії, звертаються  до сільської ради, де оформлюють акти. 

Мешканці будинків зі зруйнованими покрівлями поступово відходять від стресу і  прибирають в оселях. Дахи накриті плівкою. «У нас вода текла всюди, всередині було до 10 сантиметрів», – розповідають господарі Бокочі, що мешкають по вулиці Олександра Шимона. 

Не краща ситуація і на обійсті Василя Богдана по вулиці О.Суворової.

А от на будинок 82-річної Марії Феєр впав старезний горіх. «Добре, що зараз вона в лікарні, бо навряд чи пережила б таке», – каже зять жінки – секретар сільської ради Олександр Бабич. 

Наразі у селі триває ліквідація наслідків стихійного лиха.
Раніше повідомлялося, що у Колодному буревій руйнував фронтони та зносив покрівлі будинків.



























Наталія Маджара дляTyachiv.com.ua