Відбулося перше пленарне засідання п'ятнадцятої сесії Тячівської райради

29.11.18, відбулося перше пленарне засідання п'ятнадцятої сесії Тячівської районної ради VII скликання, яке провів голова Тячівської районної ради Іван Фабрицій.

 У сесії взяли участь: голова Тячівської РДА Василь Дем’янчук, заступник голови Тячівської районної ради Ігор Грабарь, керівники правоохоронних органів, управлінь та структурних підрозділів РДА, установ, організацій району та ін.
 Із 42 депутатів районної ради на сесії  районної ради зареєструвались 29 депутатів.
 На початку засідання присутні вшанували світлу пам’ять воїнів, що загинули в ході проведення антитерористичної операції на сході України, хвилиною мовчання. Також привітали колег, які відзначали дні народження у міжсесійний період. 
Після чого головуючий Іван Фабрицій представив присутнім на сесії нового начальника Тячівського міжрайонного відділу УСБУ в Закарпатській області - Андрія Миколайовича Булавка. Також перед присутніми виступили представники Закарпатського національної поліції із рекламним зверненням щодо вступу на службу в правоохоронні органи. 
У зв'язку з тим, що буде необхідність розгляду проекту районного бюджету на 2019 рік, було прийнято рішення провести п'ятнадцяту сесію у два пленарні засідання. 
На першому засіданні розглянути питання, що передбачені орієнтовним планом роботи на 2018 рік та ті, які виникли у міжсесійний період, а на другому засіданні – Програму соціального та економічного розвитку району на 2019 рік, інші районні Програми та районний бюджет на 2019 рік.
Також було запропоновано внести до порядку денного додаткові питання як невідкладні, зокрема  що стосується розвитку дорожньої інфраструктури та інвестиційної привабливості Тячівського району на 2018-2019 роки за рахунок покращення стану районних автомобільних доріг загального користування місцевого значення. 
Депутати розглянули ряд усних і письмових звернень, зокрема і три заяви депутатів від Самопомічі - Малька Івана Івановича, Токаря Івана Івановича та Левко Ганни Юріївни про складання депутатських повноважень за власним бажанням.  Депутат райради Іван Корнута звернувся з пропозицією прийняти звернення до Верховної ради щодо ситуації з "євробляхами".Відтак депутати розглянули  Порядок денний п'ятнадцятої сесії районної ради VII скликання  з додатковими питаннями і прийняли відповідні рішення.
А саме: 
1.Про депутатські запити і звернення:
-Про звернення депутатів Тячівської районної ради фракції ВО «Батьківщина» щодо негайного скасування постанови Кабінету Міністрів України про підвищення ціни на газ для населення
2.Про інформацію керівника Тячівської місцевої прокуратури про стан боротьби зі злочинністю на території Тячівського району.
3.Про підготовку доріг і дорожньої інфраструктури району до роботи в осінньо-зимовому періоді 2018-2019 р.р.
4.Інформація керівника Тячівського міжрайонного управління водного господарства про пророблену у 2018 році роботу та готовність до осінньо-зимового періоду 2018-2019 р.р.
5.Про стан і перспективи розвитку туристично-рекреаційної галузі району.                   
6.Про затвердження районних Програм та внесення змін і доповнень до діючих:
-Про Програму виконання окремих заходів у сфері освіти з метою забезпечення спорів господарських правовідносин на 2018-2020 років
-Про зміну назви та внесення змін та доповнень до Програми державної підтримки діяльності Тячівської районної газети «Дружба» на 2018 рік
-Про Програму покращення надання послуг територіальним сервісним центром  мешканцям Тячівського району на 2018 рік
-Про внесення  змін та доповнень до Програми вдосконалення ефективності управління та оперативності обслуговування фінансових ресурсів місцевих бюджетів району на 2018-2019 років
-Про внесення змін до Програми розвитку дорожньої інфраструктури та інвестиційної привабливості Тячівського району на 2018-2019 роки за рахунок покращення стану районних автомобільних доріг загального користування місцевого значення
7.Про внесення змін до районного бюджету на 2018 рік.
8.Про майно:
-Про внесення змін та доповнень до Програми збереження, охорони,  підтримання життєдіяльності та приватизації об’єктів комунальної власності Тячівського району на 2017-2018 роки;
-Про Програму збереження, охорони,   підтримання життєдіяльності та приватизації об’єктів комунальної власності Тячівського району на 2019-2020 роки;
-Про внесення змін та доповнень до Програми розвитку КЗ «Місцева пожежна охорона в Тячівського районі» на 2018 - 2020 роки;
-Про довгострокові договори оренди об’єктів комунальної власності району;
-Про  затвердження   змін  та  доповнень до Статуту Тячівської районної дитячо-юнацької спортивної школи (ДЮСШ) Тячівської  районної   ради (у новій редакції);
-Про надання згоди на прийняття у спільну власність об’єкта незавершеного будівництва;
-Про затвердження проміжних ліквідаційних балансів комунальних підприємств району.
-Про державну реєстрацію припинення комунального закладу «Тячівська  районна стоматологічна поліклініка» шляхом ліквідації
-Про  затвердження   змін  та  доповнень до Статуту Комунального некомерційного підприємства Тячівської районної ради «Центр первинної медико-санітарної допомоги»  (у новій редакції)
9.Про затвердження проекту землеустрою щодо встановлення (зміни) меж населеного пункту с.Чумальово, Чумалівської сільської ради, Тячівського району, Закарпатської області.
10.Про затвердження проекту землеустрою щодо встановлення (зміни) меж населеного пункту с.Теребля Тереблянської сільської ради, Тячівського району, Закарпатської області.
11.Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельної ділянки несільськогосподарського призначення, яка надається в оренду МПП «Привал».
12.Різне:
-Про внесення змін до рішення п'ятої сесії районної ради VII  скликання від 23.12.2016р. №248 «Про затвердження списку присяжних».
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації