На Тячівщині конфлікт на релігійному ґрунті закінчився смертю


Суд визнав чоловіка, який вдарив пенсіонера, від чого той помер, винним у ненавмисному вбивстві. Він отримав три років позбавлення волі та зобов’язання відшкодувати родині померлого 41400 гривень матеріальної шкоди.
Конфлікт стався через те, що літній чоловік образив дівчину, яка стояла біля церкви зі стендом книг іншої конфесії. Пенсіонеру це не сподобалося й він довів дівчину до сліз. Після цього ввечері її батько разом з дружиною почав з’ясовувати ситуацію.
Чоловік вдарив пенсіонера і той впав на бетонну доріжку. Під час падіння 78-річний чоловік отримав тілесні ушкодження, які й стали причиною смерті. Помер він уже під час лікування у відділенні анестезіології і інтенсивної терапії Тячівської лікарні.
“Конфлікт, внаслідок якого помер 78-річний чоловік, у Тернові був, але цей був типовий побутовий, а не релігійний конфлікт, як описували в Інтернеті. Дідусь просто накричав на дітей підозрюваного, а той, з’ясовуючи відносини з односельцем, штовхнув старенького. Смерть наступила від того, що при падінні дідусь ударився головою. Випадок одразу було задокументовано, на місце події виїжджала слідчо-оперативна група”, – пояснювали раніше в поліції.
Під час судового засідання батько дівчини повністю визнав свою провину. Правохоронці виявили в підозрюваного в крові алкоголь. Але він повідомив, що був тоді не вживав алкоголь. Випив чоловік вже після того, що сталося.
Джерело: znaj.ua​