У Тячеві урочисто відзначили 205-річницю від народження Тараса Шевченка

Сьогодні 07.03.19 р. в районному будинку культури відбувся літературно -  мистецький захід під назвою "«Наш він для усіх століть» до 205-річниці від народження Т.Г.Шевченка.
До святкування  долучились керівництво району та міста, представники структурних підрозділів державної адміністрації, установ та організацій району,  учнівська молодь Тячева, широке коло громадськості.
А саме - голова Тячівської РДА Василь Дем'янчук, перший заступник голови Михайло Полажинець, керівник апарату Богдан Макусій, перший заступник Тячівського міського голови Іван Клебан та заступник Тіберій Мийсарош, секретар міської ради Іван Крічфалушій та ін.
Ведучі заходу відзначили велику творчість Шевченка, яка стала духовною основою формування сучасної української нації. І досі Великий Кобзар  закликає своїм словом любити рідний край, брататися сильному зі слабшим, бути справедливим, чесним. Для українців усіх наступних поколінь він став потужним джерелом національної свідомості, символом України.
Відтак  у рамках святкування представники районної та міської влади здійснили покладання корзин до пам'ятника Т.Г.Шевченка. 
Для учасників заходу було представлено концертну програму. Пісню «Думи мої, думи» виконала студентка Ужгородського коледжу культури і мистецтв  Фера Даяна. Відтак прозвучала музична композиція «Рідна мова» від Златослави Носи та учнів хореографічного відділення Дубівської дитячої школи мистецтв. 
Після чого увазі глядачів була представлена літературна композиція від вихованців Центру дитячої та юнацької творчості м. Тячів.
Пісню «Плавай, плавай лебедонько» виконав дует викладачів Солотвинської дитячої школи мистецтв, у складі Влад Марії та Суходольської Анастасії.
Уривок з поеми «Кавказ» - продекламувала Козичко Олеся з с. Новоселиця. Пісню «За байраком байрак» виконав хор хлопчиків Тячівської дитячої школи мистецтв (керівник: Турчиняк Ірина, концертмейстер: Фекете Тетяна).
Відтак прозвучала пісня «Ой у вишневому саду» у виконанні дуету у складі Дарини Мадярій та Даяни Феєр. 
Також організатори свята привітали усіх присутніх жінок з наступаючим Міжнародним жіночим Днем, а хор хлопчиків Тячівської дитячої школи мистецтв подарував пісню  "Їхав козак за Дунай" та вручив квіти. 
Завершилась концертна програма музичною композицією «Земля солов’їна Тараса», яку представив хор викладачів дитячих шкіл мистецтв району (керівник Олеся Сасин).  
Також працівниками ЦРБ було представлено тематичну підбірку літератури, а вихованцями ДШМ - виставку картин.
 Прес-служба Тячівської райдержадміністрації