На Тячівщині пройде традиційне свято проводів на полонину - "Весняний полонинський хід"


Сьогодні 16.04.19 р голова Тячівської райдержадміністрації Василь Дем'янчук провів засідання оргкомітету з підготовки і проведення районного свята проводів овець на полонину - "Весняний полонинський хід".

 Зібрання відбулося за участі першого заступника голови Михайла Полажинця та керівника апарату Богдана Макусія, в.о.голови районної ради Ігоря Грабаря, Дубівського селищного голови Василя Носи. 
Також присутніми були директори  Мокрянського, Брустурянського та Тячівського держлісгоспів, начальники підрозділів РДА, правоохоронних органів та ін. 
 Присутні обговорили та погодили точну дату та деякі організаційні моменти проведення свята. 
Як наголосив голова РДА Василь Дем'янчук свято хоч і традиційне, проводиться у районі не один рік,  однак потрібно надати йому більше національної колоритності та показати традиції вівчарства. Потрібно провести більше конкурсів, які б популяризували цю давню і шановану професію, зокрема що стосується приготування овечого сиру та доїння овець, а також визначення кращих підвод коней тощо. 
 Оскільки на свято очікується приїзд поважних гостей та чисельних туристів, тож було розглянуто й питання благоустрою центральної дороги та самого місця проведення масового заходу. 
Відбудеться традиційне районне свято «Весняний полонинський хід» 11 травня 2019 року в селищі Дубове, початок о 12.00. Запрошуються всі бажаючі! 
 Прес-служба Тячівської райдержадміністрації