У Тячеві зведуть сміттєпереробний завод за новими технологіями

​У місті Тячів, що в Закарпатській області, зведуть новітній сміттєпереробний завод. Про це повідомляє сайт міста.
Будівництвом займатиметься фінська компанія Ferroplan. Вартість заводу оцінюється в 25 мільйонів євро.

Новітні методики переробки та співпраця з Європою

Як заявляють представники Ferroplan, при будівництві будуть застосовані новітні технології та сучасні методики утилізації відходів.
Крім сміття, яке буде утилізуватися з довколишніх міст, на новому заводі будуть також перероблятиметься сміття з Європи.
“Старе звалище будуть готувати до закриття, а паралельно з цим готуватимуть новий полігон, де буде розміщений сміттєпереробний завод”, – підкреслюють у Ferroplan.

Яку технологію переробки використовуватимуть на заводі?

Сюди будуть звозити побутові відходи і переробляти їх. Рештки, які не піддаються утилізації, – будуть складатися у тюки і захоронятись за фінською технологією.
Як тільки буде готовий новий полігон, старий накриють спеціальною плівкою, а на поверхні висіють траву. Звідти можна буде викачувати біогаз, який можна буде використовувати для потреб міста. Як зазначили представники компанії, вартість цього інвестиційного проекту.
Читайте також: На Тернопільщині виділили землю для будівництва сміттєпереробного комплексу
Підприємство зареєструють на території міста. Земельна ділянка, яка має цільове призначення для будівництва сміттєпереробного заводу, вже виділена «Міськжитлокомунгоспу». ​