Перевірка УТМР на Тячівщині: що далі?

Про скандал в УТМР Тячівського району на Закарпатті наше видання вже повідомляло читачів. Коротко нагадаємо, що за виявлені порушення мисливці висловили недовіру голові УТМР на Тячівщині  Соймі та навіть мали намір викинути його в буквальному смислі слова на смітник. Як стверджують нашому виданню закарпатські мисливці, їх вже реально допекло така неповага та ігнорування. Виникло й досить гостре питання щодо грошей, котре наразі залишається відкритим. Запитань більше, ніж відповідей. Отож не виключено, що в подальшому у разі відсутності реагування та їх справедливі вимоги мисливці можуть перейти до більш рішучих, навіть радикальних дій.
Крім цього члени товариства написали звернення до обласного керівництваУТМР в Закарпактській області, де описали такий собі букетик неправомірних діянь їх голови Сойми: не відстоює інтереси УТМР, може підвищувати голос та говорити ненормативною лексикою зі своїми колегами, підробляє документи, незважаючи на прийняті рішення, не зважає на думку колективу тощо. Звісно, це ще не все перераховано. Працівники Тячівського УТМР розповіли, що їх зверху просили, щоби не знімати шум навколо цього питання, а їх, мовляв, почують. Після виходу нашого матеріалу таки приїхала перевірка як в обласне УТМР, так і на Тячівщину. Схоже на те, що свій приїзд перевіряючі вирішили замаскувати від журналістів. Дуже шкода. Думається, що було б з ними не тільки добре поспілкуватися, але й перевіряючі почули б багато цікавих фактів і від нас, журналістів. І все ж ми вирішили дізнатися, що принесла перевірка цього товариства. ЩО з цього вийшло, нехай вже судить сам читач.
У першу чергу телефонуємо до обласного керівника п. Вайса. Почувши, що йому дзвонять журналісти, голова обласної УТМР був не надто охочий до розмови. Відповів, що він у Мукачеві в лікарні під крапельницями, до того ж він у відпустці, тому не буде говорити. У його тоні відчувалася якась роздратованість і небажання спілкуватися.
Василь Рішко, котрий очолює Хустське УТМР і є членом обласної президії  також не виявив бажання прояснити ситуацію. Повідомив, що комісію зустрічав п. Вайс, тому телефонуйте йому, там немає ніяких таємниць. Мабуть розумієте, що ще раз телефонувати обласному голові не хотілося, оскільки він чомусь опинився в лікарні.
Бухгалтер Мар’яна також не підняла слухавку. Не виключено, що її вже могли попередити про надокучливих журналістів.
В телефонній розмові трохи більш говірким виявився голова Тернопілького УТМР п. Сагайдак: правильно зробили, що позвільняли. По Соймі ще не доказано(?). І не в Соймі причина, а в їхньому підході. Так, я був у складі робочої групи, давали свої лояльні пропозиції в обласне УТМР, однак до них там не прислухалися. Там вже протягом двох років інша справа лежить у районній поліції про те. Що колишній голова займався підробкою документів (звісно, наше видання поцікавиться й цим фактом).  
А керівник УТМР м. Києва п. Скорий відповів нам, що це дуже непроста ситуація, дуже все накручено, тому він коментарів давати не буде, щоби не нашкодити.
Ось така от петрушка. Словом, ясно, що з перевірки нічого неясно. Все покрито якоюсь таємничіцстю, хоча перевірити рух коштів і куди вони поділися неважко. У чому ж тоді річ? Чи, може треба чекати три роки обіцяного?
Тому наше видання продовжить вивчати цю конфліктну ситуацію, проводячи журналістське розслідування, наслідки якого будуть відображені в подальших публікаціях.