На Тячівщині біля групи туристів з Польщі влучила блискавка

На Тячівщині біля групи туристів з Польщі влучила блискавка

Внаслідок удару травмувалось 2 людей, яких госпіталізували до Тячівської РЛ.
Випадок трапився на Апецькій горі, що на межі Тячівського та Рахівського районів. Про це йдеться у повідомленні групи Селища Дубове у соціальній мережі Фейсбук.
"За попередніми даними, сьогодні група туристів з Польщі здійснила вихід на гору Апецька,де мали намір відпочити та оглянути краєвиди. Однак у післяобідню пору у горах розпочалась гроза. Під час бурі блискавка влучила неподалік візитерів, як наслідок - двоє осіб постраждали. Від удару блискавки чоловік отримав опіки нижніх кінцівок, а на жінці порвався одяг", йдеться у повідомленні.
За попередніми даними, відразу після інциденту постраждалих на вантажній автівці транспортувати з гори до селища Дубове, де на них вже чекала швидка допомога.
Медики доставили потерпілих до Тячівської РЛ #1 .
Як дізналось Mukachevo.net в Управлінні ДСНС Закарпаття випадок дійсно був, але рятувальні підрозділи не залучались. Життю туристів нічого не загрожує. Офіційні обставини випадку теж не відомі.

Апецька — гора в Українських Карпатах, на межі Тячівського і Рахівського районів Закарпатської обласні.

Апецька має кілька вершин, найвищі з яких — 1511 і 1512 м. У плані (вид зверху) гора дещо нагадує велетенську літеру Х з раменами завдовжки до 3 км. Назва гори походить від румунської мови й означає «водяна» (румунською apa — вода). Названа Апецька так недаремно, адже на її схилах є чимало джерел, які дають початок потічкам — притокам таких річок, як Тересва, Великий Плавуць, Крайня Ріка та інших.
Mukachevo.net