Тячівець отримав 7 нагороду за фільм (ФОТО)

Йдеться про В’ячеслава Бігуна.


Фільм «Сильні духом» про першого успішного звільненого бранця Кремля Юрія Яценка здобув сьому нагороду, стаючи одним із найтитулованіших українських фільмів. Журі ХVI Київського міжнародного фестивалю «Кінолітопис» визнало стрічку переможцем національного конкурсу в номінації «Документальні українські короткометражні фільми». Один із фестивальних показів фільму відбувся у день звільнення Олега Сенцова, про якого, як і про інших бранців, ідеться в стрічці.

Так фільм «Сильні духом», попри його ігнорування низкою українських кінофестивалів, здобуває визнання глядачів, кінокритиків і колег. Раніше його відзначили Фестиваль документального кіно «Скарб Солідарності», Міжнародний фестиваль історичного кіно, МКФ «БРУКІВКА», «Громадський проектор» і «Кіномаршрут».


Режисер стрічки В’ячеслав Бігун ― кінематографіст і вчений-юрист, автор більше 500 публікацій та 20 фільмів, які на осінь 2019 року номінувалися на 40 українських фестивалях і здобули більше 50 нагород. Перший український кінорежисер – мільйонер за кількістю онлайн-переглядів свого кіно.



На фото: герой стрічки «Сильні духом» Юрій Яценко з відзнакою