У селі Красна на Тячівщині поховані 14 невідомих солдат Першої світової війни


11 листопада 1918 року було підписано Комп’єнське перемир’я – договір, що ознаменував завершення Першої світової війни.
У наших краях теж проходили воєнні дії, і навіть подекуди збереглися фронтові поховання тих часів, зокрема, у с. Красна, що на Тячівщині. Про те, ким були воїни, які поховані у селі, дізнавалися журналісти «М-Студіо».
На місцевому кладовищі у с. Красна спочивають 14 невідомих інтернаціональних солдат часів Першої світової війни. Є різні версії того, ким були військові, які тут поховані. За однією з них, могили належать воїнам австро-угорської армії, які були поранені на фронті та привезені на лікування до військового госпіталю, який був розташований на території тодішньої школи.
Що ж до могил невідомих інтернаціональних солдат, то їх, як й інші військові поховання на території Закарпаття, було упорядковано після закінчення Першої світової війни за наказом уряду Чехословаччини. У 90-х роках відновити хрести на могилах воїнів взялись місцеві активісти.
Нині за могилами інтернаціональних солдат доглядає 85-літній Михайло Сойма. Будучи на пенсії, чоловік працював церковним скарбником, і з його ініціативи зробили нинішні металеві хрести. Вірогідно, що солдати, які похоронені на сільському кладовищі, були вірянами різних конфесій.
Пан Михайло вважає, що загиблі військові, які спочивають на цьому кладовищі, хоч і були представниками різних націй і конфесій, але все одно заслуговують пошани, тому необхідно доглядати за могилами, щоб зберегти пам’ятку Першої світової війни ще на довгі роки.