У Тячеві встановили палатку, де збирають підписи за збереження Тячівщини як окремої адміністративно-територіальної одиниці

В м.Тячів, на площі Поштовій, поблизу районного будинку культури встановлено палатку, в якій мешканці міста та району мають змогу підтримати звернення  депутатів  Тячівської районної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України щодо збереження Тячівського району Закарпатської області  як окремої адміністративно-територіальної одиниці, прийняте 23.10.19 р. на першому пленарному засіданні  21 сесії VII  скликання. 

     Текст звернення:

           «Ми, депутати Тячівської районної ради VII скликання, розглянувши і обговоривши перспективи реформування адміністративно-територіального устрою України, звертаємося  із проханням про збереження Тячівського району, як окремої адміністративно-територіальної одиниці.
         Підставою для цього, на нашу думку, є ряд факторів, і, зокрема, такі.
         1. Тячівський район за чисельністю населення є найбільшим сільським районом в Україні з чисельністю населення понад 175 тис. осіб. За площею район є другим в області, його площа 1800 кв.км.
         У районі з 60 населених пунктів 28 мають статус гірських. Згідно Методичних рекомендацій щодо формування районів, розроблених Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, у 60-ти кілометровій зоні доступності м.Тячів, як центру району, проживає переважна більшість мешканців Тячівщини.
         2. Тячівський район має розвинену адміністративно-господарську, соціально-культурну, медичну та освітню інфраструктуру, які забезпечують населення необхідними послугами. 
         3. Тячівщина є районом з переважно гірським розташуванням. Державна політика підтримки гірських населених пунктів передбачає особливий підхід до їхнього забезпечення, підтримку і сприяння їх розвитку. У випадку законодавчого затвердження уніфікованого підходу до реформування адміністративно-територіального устрою України, нівелюються усі преференції, передбачені для гірських населених пунктів, не враховуватимуться соціально-економічні, етнічні, історико-географічні, демографічні та інші особливості нашого краю. 
         На нашу думку є неприпустимим принципи реформування рівнинних районів застосовувати до району з передгірським та гірським розташуванням.
         4. У випадку реорганізації району виникне ряд ускладнень для його мешканців, пов'язаних із необхідністю внесення змін до різного роду документів та витрат для цього. Це спричинятиме ріст соціального невдоволення діями влади, зростання соціальної напруги і можливих її проявів у різноманітних формах.
         Таким чином вважаємо оптимальним рішення про збереження Тячівського району Закарпатської області в існуючих межах і просимо підтримати наше прохання.»


Звертаємось до всіх свідомих мешканців району проявити свою громадську позицію й підтримати дане звернення з метою збереження Тячівщини як окремої адміністративно-територіальної одиниці !