15 тисяч 657 мешканців підтримали звернення депутатів райради за збереження Тячівського району! Приєднуйся!

Під час проведення другого пленарного засідання 21-ї сесії Тячівської районної ради VII скликання, яке відбулося 20.11.2019 р. депутат райради, голова міжфракційної групи "Збережемо Тячівщину" Олег Палінкаш інформував про проведену роботу щодо збереження Тячівського району як окремої адміністративно-територіальної одиниці.
Зокрема відмітив, що під час нещодавної зустрічі депутатів із головою ОДА Ігорем Бондаренком, вони отримали підтримку й сприяння від керівника краю. А також голова ОДА пообіцяв відкликати лист, який був направлений  в  Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального розвитку  за підписом екс-заступника Я.Галаса,  де рекомендовано здійснити укрупнення районів на базі Рахівського, з адміністративним центром у м.Рахів, при цьому приєднавши частину Тячівщини. 
Проте на сьогодні невідомо, чи даний лист відкликано. 

Також непокоїть той факт, що до складу міжвідомчої робочої групи з підготовки пропозицій щодо адміністративного устрою базового та районного рівнів в Закарпатській області, яка діє при ОДА, не включено жодного представника з нашого району.

Відтак депутати прийняли на сесії рішення направити звернення, щодо збереження Тячівського району Закарпатської області  як окремої адміністративно-територіальної одиниці, прийняте 23.10.19 р. на першому пленарному засіданні  21 сесії VII  скликання також до Закарпатської ОДА, Закарпатської районної ради, Міністерства розвитку громад та територій України, Міністерства інфраструктури України, Офісу реформ Кабінету Міністрів України.  
Надали протокольне доручення районній раді звернутись з листом до Закарпатської ОДА щодо включення представника з Тячівського району до складу міжвідомчої робочої групи з підготовки пропозицій щодо адміністративного устрою базового та районного рівнів в Закарпатській області.

На даний час, станом на 20.11.2019 року  15  657 мешканців Тячівщини підтримали звернення депутатів райради за збереження району.  

Збір підписів проводився у кожному населеному пункті та в м.Тячів, на площі Поштовій в палатці, яка була розміщена поблизу будинку культури. 

Більшість місцевих рад спрацювали активно, однак деякі взагалі проігнорували дане питання. 

Як ми й обіцяли, нижче подаємо перші результати нашої спільної роботи, по якій видно, хто і як на даний час вболіває за подальшу долю Тячівського району. 

На жаль, поки що не всі голови сільських і селищних рад надали нам для опрацювання зібрані підписи, тому в табличці, де відмічено прочерк - інформація відсутня. Як тільки дані будуть внесені, оновлену таблицю буде оприлюднено.   
На наше переконання, для остаточного позитивного вирішення даного питання, щоб район не розділили, потрібно продовжити збір підписів, які будуть направлені у відповідні органи влади. 

Закликаємо голів місцевих рад активніше долучатися до цієї роботи, адже мова йде про майбутнє Тячівщини. 

Закликаємо всіх мешканців поставити свій підпис за збереження Тячівського району як  окремої адміністративно-територіальної одиниці.

 

Тільки разом ми  - сила! 

 

Депутати міжфракційної групи "Збережемо Тячівщину"