Устьчорнянець Алекс Кост, який нині проживає у Китаї, закликав земляків дотримуватись карантину та залишатись вдома

Олексій переконує: це найкращий спосіб уберегти себе від Covid-19 та не дати можливості вірусу розповсюджуватися країною. 
Саме завдяки тому, що міста у провінції Хубей було закрито на карантин, поширення вірусу сповільнилося. Завдяки негайним і жорстким заходам центрального уряду в решті регіонів Китаю ситуацію вдалося взяти під контроль. Тож наразі Піднебесна поступово «одужує».
Як зазначає Алекс Кост, місто Шеньчжень, де він наразі проживає,  перебувало на карантині 7 тижнів.
-        Мешканці Шеньчженя терпляче перечекали цей період вдома, розуміючи, що інакше побороти епідемію не вдасться.  Єдиний варіант уберегти себе і близьких – це  залишатись вдома та  виходити на вулицю тільки за необхідності та не контактувати з людьми. Адже носієм вірусу може бути будь-хто, навіть ті, що не мають симптомів застуди, - зазначає Олексій. 
Шеньчжені досі діють обмеження, хоч і не такі жорсткі, як раніше. - Будинки ще закриті для відвідувань.   Вийти з будинку чи зайти можна тільки за карткою, де вказаний номер квартири, температура на момент проходження контролю та ім’я власника картки. Ні друзі, ні родичі у гості зайти не можуть. Також всі перехожі мають обов’язково носити маски. Знято обмеження щодо прогулянок у парку, дозволяється гуляти вулицею, але температуру ще вимірюють у маркетах та людних місцях. Нині на вулицях так же багатолюдно, як і раніше у будні дні, - ділиться Олексій.
Олексій каже, що з початку епідемії у Шеньчжені захворіло 425 осіб, наразі одужало – 405, а померло від коронавірусу 3 осіб.  У Китаї прогнозують кінець епідемії в червні.
Землякам же Олексій бажає бути здоровими і не нехтувати карантинними заходами, суворо їх дотримуватись та за можливості сидіти вдома.

https://dubove.info/