Термінове звернення до мешканців Тячівщини, які повернулися із-за кордону!

У зв’язку з ситуацією, що склалася навколо небезпеки поширення коронавірусної інфекції COVID-19, переконливо просимо вас дотримуватися карантинних заходів та  самоізоляції.
На жаль, як бачимо з інформаційних повідомлень,  у Європі та світі захворювання на коронавірус сягнуло масштабів пандемії, і в Україні на сьогодні ця небезпечна інфекція вже забрала життя п’ятьох наших співвітчизників. 
З метою недопущення поширення COVID-19  для всіх, хто повернувся з-за кордону, передбачена 14-денна самоізоляція вдома.  
Це означає утримання від контакту з іншими, навіть на відстані менше ніж 2 метри.
Фахівцями досі остаточно не визначено всі способи поширення  вірусу. На жаль, не є виключенням і те, що людина сама може й не хворіти, і в той час бути носієм вірусу. 
Доведено, що  майже 80 %  людей легко переносить це захворювання, але в той же час  залишаються джерелом його поширення для всіх оточуючих.
Тому переконливо просимо вас не виходити на вулицю та в громадські місця, не відвідувати родичів, а залишатися вдома. 
У разі виявлення у себе будь яких симптомів погіршення самопочуття і ознак респіраторних захворювань негайно повідомити свого сімейного лікаря.   
Наголошуємо про дію Закону України  № 3219 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної  хвороби (COVID-19)».
За порушення карантинних заходів передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність  - штраф від 17 000 до 51 000 гривень або арешт до 6 місяців, обмеження чи позбавленням волі до 3 років.  
Шановні мешканці Тячівщини! 
Давайте разом недопустимо поширення в нашому районі  коронавірусу та захистимо від смертельної хвороби себе, своїх рідних і близьких! 
Саме від усвідомлення та відповідальності кожного з нас залежить здоров’я і благополуччя мешканців  усього району. 
На сьогодні епідемічна обстановка в районі спокійна і контрольована,  на території населених пунктів жодного випадку підозри на коронавірус не виявлено.  
Сподіваємось, що всі з розумінням поставитесь до тимчасових обмежень і виконуватимете карантинні заходи та правила самоізоляції. 
Кожен з нас повинен розуміти, що від його поведінки залежить здоров’я, а можливо і життя інших людей.
Просимо зберігати спокій, дотримуватись простих правил особистої гігієни, піклуватись про своїх близьких!
Будьмо здорові! 
Оперативний штаб із запобігання та протидії поширенню коронавірусу COVID-19 в Тячівському районі