На Тячівщині перевіряють осіб, які повернулись з-за кордону на дотримання умов самоізоляції (фото)

З метою запобігання занесенню та поширенню коронавірусної інфекції COVID-19 у Тячівській РДА працює цілодобово оперативний штаб, який діє відповідно розпорядчих документів і моніторить ситуацію в районі. 
Окрім виконання карантинних заходів надзвичайно актуальним на сьогодні є дотримання самоізоляції осіб, які повернулись з-за кордону і можуть бути перенощиками небезпечного вірусу. Про що вже підтверджені випадки захворювання в Україні і на Закарпатті зокрема. 
Відтак представники оперативного штабу Тячівської РДА, разом з працівниками поліції медиками та  сільськими головами проводять рейди - перевірки щодо дотримання умов самоізоляції такими громадянами.
Під час таких рейдів людям наголошують про відповідальність за порушення карантинних заходів та умов самоізоляції, які згідно чинного законодавства передбачають  адміністративну та кримінальну відповідальність  - штраф від 17 000 до 51 000 гривень або арешт до 6 місяців, обмеження чи позбавленням волі до 3 років.  
Тому вчергове звертаємось до мешканців Тячівщини бути свідомими та відповідальними !  
Просимо Вас задля власної безпеки, безпеки ваших дітей і рідних, строго дотримуватись умов самоізоляції.
Якщо ви повернулися з країн, де зафіксовано спалахи коронавірусу,  наполегливо просимо вас протягом двох тижнів не виходити на вулицю та у громадські місця, на покупки в магазин чи у гості до  родичів!  
Самоізолюватися повинні і громадяни, які повернулися додому, і ті, які проживають із ними. 
При найменших симптомах застуди та грипу (сухий кашель, ускладнене дихання, підвищена температура тіла)  просимо телефонувати до свого сімейного лікаря та повідомити про свою історію подорожей і можливі контакти.
Давайте разом недопустимо поширення в нашому районі  коронавірусу та захистимо від смертельної хвороби себе, своїх рідних і близьких! 
Бережімо себе і будьмо здорові! 
Пресслужба Тячівської райдержадміністрації