На Тячівщині запроваджують посилені карантинні заходи – відбулося чергове засідання оперативного штабу

Сьогодні 04.04. 2020 р. відбулося чергове засідання оперативного штабу із запобігання та протидії поширенню коронавірусу COVID-19 в Тячівському районі.
Провів засідання голова Тячівської райради Василь Каганець за участі заступника ради Ігоря Грабаря, керівника апарату РДА Богдана Макусія, начальника Тячівського відділу поліції Василя Шимона та ін. 
Відтак присутні розглянули ситуацію, яка склалася щодо коронавірусу в районі на даний час. Було інформовано, що двох пацієнтів інфекційного відділення Тячівської райлікарні доставлено на лікування в обласну інфекційну лікарню. 
Встановлено коло осіб, з якими контактували хворі, частину з них відправлено на самоізоляцію та обсервацію з проведенням моніторингу стану здоров’я та тестування на COVID - 19.  
Також обговорено стан забезпечення засобами індивідуального захисту медичних працівників та необхідними матеріалами закладів охорони здоров’я, які безпосередньо визначенні для обсервації та лікування хворих у разі масового поширення COVID-19.
Вирішено створити ще чотири мобільні групи лікарів для виїзду до хворих з підозрою на коронавірусну інфекцію на базі дільничних лікарень – Дубове, Нижня Апша,  Нересниця та Угля.  Ще дві такі групи вже  діють при Тячівській районній лікарні. 
Було наголошено на посилення карантинних заходів у районі з 6 квітня поточного року, у зв’язку з прийнятою Постановою Кабміну № № 255   від 02.04.2020 р., яка зокрема передбачає заборону:
  • перебувати у громадських місцях без маски чи респіратора;
  • відвідувати спортивні та дитячі майданчики;
  • самовільно залишати місця обсервації (самоізоляції);
  • перебувати на вулиці без документів, що посвідчують особу;
  • переміщуватись групою більше, ніж дві особи (крім службової необхідності та супроводу дітей);
  • відвідувати парки, сквери, лісопаркові зони і прибережну територію (крім вигулу домашніх тварин наодинці і службової необхідності);
  • перебувати в громадських місцях людям, молодшим 14-ти років, без супроводу батьків;
  • відвідувати установи і заклади, що надають паліативну допомогу, органи соцзахисту та соцпослуг.
  • Продовжено заборону на проведення масових заходів, роботу кафе, ресторанів і ТРЦ, навчання в учбових закладах, пасажирські перевезення тощо.
Оскільки наближаються великі релігійні свята, в тому числі й Благовіщення та Великодень,  всіх священнослужителів району буде попереджено про введені заборони, відповідно до прийнятої Постанови Кабміну, з метою їх виконання і недопущення розповсюдження коронавірусної інфекції серед населення.
Прийнято рішення надати вказівки відділу освіти РДА про виконання заходів у частині, де це стосується дітей шкільного та дошкільного віку. 
А також посилити роз’яснювальну роботу про дотримання карантинних заходів та умов самоізоляції, які на сьогодні є дієвим засобом у боротьбі з поширенням COVID-19.
З боку керівництва поліції було наголошено, що працівниками поліції здійснюватимуться рейдові перевірки щодо дотримання обмежень як суб’єктами господарювання так і населенням.   
Усі прийняті рішення на засіданні оперативного штабу оформляються протокольно і обов’язкові до виконання.
Пресслужба Тячівської райдержадміністрації