Неповнолітній мешканець Солотвина, який переховувався у Росії від покарання за сексуальне насильство , відсидить 9 років тюрьми

За участі прокурора Тячівської місцевої прокуратури Львівським апеляційним судом залишено без змін вирок суду першої інстанції щодо мешканця смт Солотвино Тячівського району, якого засуджено до 9 років позбавлення волі.
В апеляції підтверджено вирок мешканцю Тячівщини, що 9 років переховувався від відповідальності за сексуальне насильство  в Росії

Викрили 16-річного мешканця смт Солотвино Тячівського району відразу після вчинення злочину. Проте неповнолітній юнак, намагаючись уникнути відповідальності за скоєне, втік до Російської Федерації, де переховувався 9 років, однак був затриманий та екстрадований до України у 2016 р.

У вересні 2018 р. Тячівським районним судом закарпатця визнано винним у вчиненні насильницького статевого злочину відносно малолітньої особи (ч.3 ст.153 КК України) та засуджено до дев’яти років позбавлення волі.

Своєї вини він не визнав. У апеляційній скарзі засуджений просив скасувати вирок та закрити кримінальне провадження за відсутністю у його діях складу злочину.

Проте, врахувавши усі надані сторонами докази, Львівським апеляційним судом підтверджено законність вироку суду Тячівського районного суду та залишено його без змін, повідомляє пресслужба прокуратури Закарпатської області.