Спорудження «Буштинського мосту» буде завершено у стислі терміни

Днями розпочаті роботи завершальної стадії спорудження славнозвісного довгобуду на дорозі державного значення Н-09 моста через річку Теребля в селі Буштино Тячівського району. 
Міст має надважливе, навіть стратегічне значення. Необхідність влаштування нового мосту поруч з що існує була обґрунтована інтенсивністю руху на цій вкрай завантаженій ділянці автодороги. Руйнація старого, більш ніж 70-ти річного мосту могла призвести до втрати сполучення на автодорозі Мукачево-Рахів –Рогатин-Львів і відрізати від обласного решти Закарпаття Рахівський і значну частину Тячівського районів.
Ще в далекому 2004 році було розроблено робочий проєкт. А у 2006 році отримані всі висновки та дозволи для початку будівельних робіт. Довжина мосту складає 169,04 метри. Основний проїзд 10,5 метрів і два тротуари по 1,5 метра. Проте, в 2013 році роботи були припинені з причини відсутності фінансування. Довгих сім років вже майже збудована споруда нового мосту перебувала в незавершеному стані. Громада справедливо була обурена, адже рух старим 70-ти річним мостом обмежено за вагою та габаритами.
САД у Закарпатській області було надано безліч пропозицій та запитів для завершення довгобуду. З причини аварійного стану діючого мосту, зношеності конструкцій та ризиків для життя та здоров’я громадян було введено обмеження проїзду старим мостом. Великоваговий транспорт взагалі втратив можливість для проїзду на цій ділянці дороги Н-09. І ось, нарешті, в межах Програми Президента України «Велике будівництво» відповідно до якої у 2020 році планується завершити ремонтні роботи на дорозі Н-09, було профінансовано роботи з завершення спорудження «Буштинського мосту». Отримані всі дозволи та відповідне фінансування. Вже найближчим часом буде відмонолічена захисна залізобетонна плита, влаштовано гідроізоляцію та асфальтобетонне покриття. Буде встановлено перильне та бар’єрне огородження, освітлення. Всі ці роботи вже відбуваються. Незабаром громада Закарпаття отримає новий міст разом з оновленою дорогою від міста Мукачево у напрямку міста Рахів.Служба автомобільних робіт у Закарпатській області