Ліквідація стихійних сміттєзвалищ на території Тячівського району - відбулося засідання комісії

Сьогодні 10.08.2020 відбулося засідання постійно діючої комісії з питань поводження з безхазяйними відходами.
Провів засідання голова Тячівської РДА Тімур Аверін за участі першого заступника Олександра Шевері, начальника відділу ЖКГ, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля РДА Катерини Фаловської.
Також серед присутніх – начальник Тячівського міжрайонного управління водного господарства за згодою Сергій Стойка, начальник управління Держпродспоживслужби в Тячівському районі Іван Микуляниць, головний спеціаліст департаменту екології та природних ресурсів ОДА Василь Бокоч та ін. 
Відтак розглянуто питання щодо ліквідації стихійних сміттєзвалищ та приведення в належний санітарний стан території району.
Було зазначено, що сміття, яке викидається безвідповідальними мешканцями на узбіччя доріг, лісосмуг, водойм наносить непоправної шкоди навколишньому середовищу. Звалища відходів негативно впливають і на природу, і на людське здоров’я, адже продукти гниття і розпаду потрапляють у ґрунт та воду. 
Як інформував начальник Тячівського МУВГ Сергій Стойка  проведено обстеження міждамбових просторів та русел річок, де  виявлено ряд  стихійних сміттєзвалищ. За результатами складено акти та розроблено кошторисний розрахунок середньої вартості ліквідації  сміття. 
Також на засіданні було наголошено, що у  разі визначення власника відходів він несе повну відповідальність за додержання умов поводження з ними та запобігання негативному впливу відходів на навколишнє природне середовище.
Відповідно до чинного законодавства вирішення питань збирання транспортування утилізації та знешкодження побутових відходів та організація благоустрою на території населених пунктів  належить до відання органів сільських, селищних, міських рад. 
Відтак комісією прийнято рішення направити лист до голів місцевих рад щодо ліквідації стихійних сміттєзвалищ  та посилити заходи  з укладення договорів на вивіз сміття із суб’єктами господарювання, які цим займаються. У разі невиконання –звернутись в державну екологічну інспекцію для здійснення заходів реагування. 
Пресслужба Тячівської райдержадміністрації